Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

EK izmeklē Polijas valsts palīdzību aviokompānijai LOT

Eiropas Komisija (EK) trešdien sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai Polijas valdības palīdzība aptuveni 200 miljonu eiro (140,5 miljonu latu) apmērā lidsabiedrības LOT Polish Airlines (LOT) restrukturizācijas plāna finansēšanai atbilst valsts palīdzības noteikumiem.

Šajā izmeklēšanā tiks noskaidrots, vai LOT var patstāvīgi izdzīvot bez papildu nodokļu maksātāju palīdzības un vai sniegtā palīdzība nekropļo konkurenci, norāda EK.

Izmeklēšanas sākšana nodrošina ieinteresētajām pusēm iespēju izteikt komentārus, un tas nebūt nenozīmē, ka pārkāpumi noteikti bijuši.

Tomēr EK pauž šaubas, vai "LOT restrukturizācijas plāns atbilst valsts palīdzības noteikumiem un prognozes ilgtermiņa dzīvotspējai varētu nebūt reālas, bet ierosinātais darbības apjoma samazinājums var nebūt pietiekams, lai kompensētu par konkurences traucējumiem".

Tāpat komisija šaubās, vai LOT pašas ieguldījums restrukturizācijas izmaksās ir pietiekams.

Turklāt EK ņems vērā arī iepriekš LOT sniegto palīdzību, balstoties uz Eiropas Savienības (ES) noteikumiem, kas paredz uzņēmumiem iespēju saņemt valsts palīdzību tikai vienreiz desmit gadu periodā.

LOT jau vairākus gadus saskārusies ar grūtībām, un 2012.gada nogalē aviokompānija bija spiesta lūgt valsts palīdzību, lai izvairītos no bankrota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits