Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ES Vispārējā tiesa atceļ Janukoviča līdzekļu iesaldēšanu

Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesa ceturtdien atcēlusi bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča un sešu viņa līdzgaitnieku līdzekļu iesaldēšanu, atzīstot, ka bloka dalībvalstis neesot nodrošinājušas viņu tiesību ievērošanu.

2014. gada martā ES sāka to personu līdzekļu iesaldēšanu, kas tiek turētas aizdomās par Ukrainas valsts īpašumu piesavināšanos, paredzot iesaldētos līdzekļus vēlāk atdot Kijevai.

Ceturtdienas spriedums, kas attiecas uz laikā no 2016. līdz 2018. gadam iesaldētajiem līdzekļiem, pieņemts pamatojoties uz Janukoviča, viņa dēla Oleksandra, bijušā premjerministra Serhija Arbuzova un citu bijušo augstāko amatpersonu sūdzībām.

ES sankcijas pret šīm septiņām personām tika vērstas tāpēc, ka tobrīd pret tām Ukrainā notika izmeklēšana, aizdomās par valsts līdzekļu piesavināšanos.

Viņi apstrīdēja līdzekļu iesaldēšanas pagarināšanu ES Vispārējā tiesā, apgalvojot, ka bloka dalībvalstis neesot ievērojušas atbilstošo procedūru.

Luksemburgā izvietotā tiesa apmierināja viņu prasību, atzīstot, ka ES dalībvalstis neesot pārliecinājušās, vai Ukraina pilnībā ievērojusi prasītāju tiesības uz aizstāvību un tiesisko aizsardzību.

ES lēmumi par līdzekļu iesaldēšanas pagarināšanu "nesatur nevienas pašas atsauces" uz dalībvalstu pasākumiem šo tiesību ievērošanai, teikts tiesas spriedumā.

Spriedumu divu mēnešu un desmit dienu laikā vēl iespējams pārsūdzēt ES Tiesā.

Janukovičam un viņa līdzgaitniekiem jau iepriekš izdevies veiksmīgi apstrīdēt viņu līdzekļu iesaldēšanu, kas notikusi citos laika periodos.

Top komentāri

piezīme
p
Tie nav "Janukova līdzekļi", tie ir Ukrainas tautai nozagtie līdzekļi.
Itamars Toledano
Vispār Janukovičš jau pasen izskatās kā nāvei parādā (īpaši pēc traumas 2018-ā), bet Dienas ilustrācija - kā no pērnā gadsimta.
Kate
K
Eiropa ir nolemusi neatcereties, pie ka noved pielabinasanas diktatoriem un Krievijai
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits