Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Flāmu nacionālisti pamet Beļģijas valdību migrācijas deklarācijas dēļ

Beļģijas labējā partija Jaunā flāmu alianse (N-VA) sestdien pametusi valdošo koalīciju, šādi reaģējot uz premjerministra Šarla Mišela lēmumu, neraugoties uz partijas iebildumiem, atbalstīt ANO migrācijas paktu.

Mišels īsā paziņojumā sestdienas vakarā pēc kabineta sēdes, kurā flāmu nacionālistu partija atkārtoti pauda iebildumus pret paktu, apstiprināja, ka N-VA valdību pamet.

Mišels paziņojumā arī apliecināja, ka grasās doties uz Maroku un paust Beļģijas atbalstu paktam.

Neatklājot tuvākas detaļas attiecībā uz savu valdību, kurai parlamentā vairs nav vairākuma, Mišels norādīja, ka veiks konsultācijas ar likumdevējiem pēc atgriešanās.

N-VA līdz šim bija iekšlietu, imigrācijas un finanšu ministru posteņi.

Mišels ierosinājis, ka šo trīs ministru amatus ieņem divi valsts sekretāri, "lai garantētu kontinuitāti un mūsu institūciju labu funkcionēšanu, un stabilitāti".

Kabineta sēdē sestdien Mišels sacīja, ka svētdien dosies uz Marrākešu, skaidrojot, ka neesot panākts konsenss, lai pārskatītu jautājumu par paktu, vēsta ziņu aģentūra Belga.

Šādi rīkojoties, Mišels faktiski ir izslēdzis N-VA no valdības, preses konferencē pēc sanāksmes sacīja partijas līderis Barts de Vevers.

Federālā parlamenta vēlēšanas Beļģijā notiks 2019.gada maijā.

Lai gan ANO pakts ir nosaukts par juridiski nesaistošu dokumentu, N-VA skaidroja, ka tas tomēr ir pārāk tālejošs un piešķirtu daudz papildu tiesību pat tiem imigrantiem, kas Beļģijā uzturas nelegāli.

Domstarpības par ANO Globālo migrācijas paktu ir satricinājušas arī citu Eiropas valstu valdības. Pagājušonedēļ Slovākijas ārlietu ministrs Miroslavs Lajčāks iesniedza atlūgumu pēc tam, kad Slovākija šo paktu noraidīja.

Paktu ir publiski noraidījušas ASV, Austrālija, Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Itālija, Polija, Slovākija, Šveice, Ungārija. Arī Latvijas Saeima ceturtdien pieņēma rezolūciju, kurā aicina valdību nepievienoties ANO migrācijas paktam.

Top komentāri

jautājums
j
Kādam ir jābūt īstajam iemeslam, lai gāztu savu valdību un parakstītu paktu, kas nav vajadzīgs it nevienam beļģim? Cik prettautiskai ir jābūt šai mafijas struktūrai?
hmm
h
Flāmi ir 60% no Beļģijas iedzīvotājiem. Beļģijas premjerministrs uzspļauj flāmu viedoklim un taisās parakstīt noziedzīgo paktu. Ko tagad var gaidīt? Pēc pusgada Beļģijā ir vēlēšanas. Pagājušreiz valdību nevarēja izveidot divus gadus. Tagad var gaidīt, ka Flandrija pasludinās neatkarību, šādā veidā Flandrijai arī nebūs saistošs noziedzīgais ANO pakts.
pret migrāciju
p
Tas Mišels liekas tāds īsts tirliņš.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits