Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: Lukašenko pirmajā oficiālajā vizītē Lietuvā

Baltkrievijas un Lietuvas attiecības esot ļoti labas, uzskata par Eiropas pēdējo diktatoru dēvētais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, kurš trešdien ierodas oficiālā vizītē Viļņā — pirmajā kopš 1998.gada.

Baltkrievijas prezidentam trešdien paredzēta tikšanās ar Lietuvas kolēģi Daļu Grībauskaiti, bet vēlāk A.Lukašenko kāps tribīnē, lai teiktu runu Baltkrievijas—Lietuvas forumā. "Sagaidu labu tikšanos ar Lietuvas prezidenti — mums ir par ko parunāt. Mēs neesam noslēgti cilvēki un zinām, ko vēlas mūsu tautas," A.Lukašenko sacīja intervijā laikrakstam Lietuvos rytas. Sarunās pārsvarā plānots spriest par ekonomiku, taču Lietuvas pārstāvji paredz runāt arī par cilvēktiesībām un opozīcijas ierobežošanu Baltkrievijā.

A.Lukašenko apgalvo, ka bijis pārsteigts par aicinājumu ierasties kaimiņvalstī, jo 2007.gadā Eiropas Savienība viņam un vairāk nekā pussimtam Baltkrievijas politiķu un amatpersonu aizliedza iebraukt savā teritorijā. "Kāds nevēlas manu ierašanos, bet man ir Lietuvas prezidentes ielūgums, un es ieradīšos. Ja būtu pārliecināts, ka lielākā daļa Lietuvas iedzīvotāju nevēlas mani redzēt, noteikti nebrauktu. Zinu, ka neko ļaunu lietuviešu tautai nedaru," uzskata A.Lukašenko.

Tiek prognozēts, ka A.Lukašenko būs paņēmis līdzi piecgadīgo dēlu Nikolaju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaisa triecienā nogalināts Hamās līderis Libānā

Gaisa triecienā Libānas dienvidos pirmdien nogalināts palestīniešu grupējuma "Hamās" līderis šajā valstī, pavēstīja grupējums, vienlaikus mediji vēsta par triecienu palestīniešu bē...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits