Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Francija Krievijai Mistral kuģus pagaidām vēl nedos

Pašlaik nav pareizie apstākļi, lai Krievijas rīcībā varētu nodot franču būvētos Mistral tipa karakuģus, Francijas ārlietu ministru Lorānu Fabiusu otrdien citē portāls interfax.ru.

"Piegādes noteikumi šobrīd nav izpildīti. Tas ir pavisam skaidrs, vajag tikai paskatīties uz to, kas notiek Ukrainā," sacījis Fabiuss. 

Jau vēstīts, ka Francijai līguma laušana izmaksātu miljardiem dolāru un apdraudētu daudzas darba vietas, bet kuģu piegāde Krievijai, visticamāk, izpelnītos asu NATO kritiku.

Krievija pasūtīja Francijai kuģus Sevastopol un Vladivostok jau 2011. gadā, un pirmā kuģa nodošana Krievijas bruņoto spēku rīcībā bija plānota šogad novembrī.  

Francijas prezidents Fransuā Olands septembrī paziņoja, ka valsts ir iesaldējusi pirmā kuģa piegādi līdz novembrim un lēmums par piegādi būs atkarīgs no situācijas Ukrainā. 

Ukrainas valdības pārstāvis pagājušajā nedēļa sacīja, ka joprojām nav zināms, vai Putins ir ieplānojis Mistral kuģus izvietot Melnajā jūrā vai arī Baltijas jūrā, bet skaidrs ir, ka Putins "vēlas izveidot kaut vai daļu no tās impērijas, kāda Krievija kādreiz bija."



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits