Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Francijā notiesā viltus plastisko ķirurgu

Francijas tiesa pirmdien piesprieda trīs gadus cietumā un vienu nosacīti viltus plastiskajam ķirurgam par vairāku savu pacientu sakropļošanu un briesmu radīšanu viņu dzīvībām, nelegāli operējot viņus netīrā Marseļas klīnikā, vēsta AFP.

Mišels Morē, kurš uzdevies par vienu no pasaules labākajiem plastiskajiem ķirurgiem, tika arestēts pagājušajā mēnesī Spānijā pēc pazušanas laikā, kad vajadzēja nolasīt spriedumu viņa lietā.

Sāpīgās un nehigiēniskās operācijas netīrajās Marseļas klīnikas telpās veiktas laika posmā no 2000. līdz 2004.gadam, vēsta Reuters.

M.Morē arī piespriests 75 tūkstošus eiro liels naudas sods un likts izmaksāt kompensācijas upuriem, no kuriem aptuveni 100 sūdzējušies par sakropļošanu un paliekošu kaitējumu veselībai.

Viņš ir kvalificēts ārsts, taču nav apguvis plastiskā ķirurga specialitāti. 2007.gadā par savām darbībām Marseļas klīnikā viņš tika izsvītrots no Francijas ārstu saraksta.

Lielākā daļa M.Morē pacientu bija sievietes, kurām viņš veica krūšu palielināšanas, tauku atsūkšanas vai sejas savilkšanas operācijas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits