Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Francijas policija ir gatava veikt masu aizturēšanas dzelteno vestu protestu laikā

Francijas policija ir gatava veikt masu aizturēšanas, ja dzelteno vestu demonstranti nepakļausies protestu aizliegumam, paziņojis Francijas Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Lorāns Nunjess.

Viņš paziņoja, ka, sākot no sestdienas, varasiestādes turpmāk rīkosies, vadoties no uzskata, ka šādu neatļautu protestu vienīgais mērķis ir radīt nekārtības.

Šādas demonstrācijas tiks izjauktas un nepieciešamības gadījumā tiks veiktas masveida aizturēšanas, norādīja Nunjess.

Francijas premjerministrs Eduārs Filips pirmdien pavēstīja, ka, reaģējot uz sestdien pieredzētajām nekārtībām, tiks aizliegta protestu rīkošanu tādās vietās kā Elizejas lauki.

Premjers arī kritizēja policijas darbu sestdienas protestu laikā, piebilstot, ka prezidents Emanuels Makrons atcels no amata Parīzes policijas priekšnieku Mišelu Delpiku, kura vietā stāšoties Didjē Lalmā.

Filips norādīja, ka kārtības uzturēšanas plāns neesot ticis atbilstoši īstenots un ka kritika, kas izskanējusi par gumijas ložu pielietošanu, novedusi pie "nepiemērotu instrukciju" izdošanas nolūkā ierobežot to izmantošanu. Arī Nunjess sacīja, ka augstāk stāvošie policisti devuši saviem padotajiem šādas instrukcijas, bet valdība par to nav informēta. "Un tāpēc vietā stāsies jauna komanda un izpildīs instrukcijas, ko mēs izdosim," norādīja Nunjess.

Gumijas ložu izmantošana protestētāju savaldīšanā ir izpelnījusies kritiku no Francijas kreisā spārna opozīcijas un Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāres Duņas Mijatovičas.

Vairāk nekā 20 protestēji gumijas ložu dēļ zaudējuši redzi vienā no acīm.

Top komentāri

APSVEICAMI!
A
Kā citādi šos neliešus un noziedzniekus savaldīt? Ja šiem mēsliem atļaus sirot, Parīze drīz vien būs pārvērsta par gruvešu un atkritumu kaudzi. Ne jau šie mērgļi audzē maizi, kopj un lolo Franciju, bet gan Kremļa maukas Ļipeņjas sakūdīti un apmāti.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Bet Latvijā, jāsāk policijas tīrīšana par pārāk lielu lojalitāti pret krieviem !
bet
b
Parasti sabiedrības vairākums neatbalsta vardarbību, jo visi grib risināt problēmas mierīgi, bez konfliktiem. Daži pazīstami un populāri cilvēki Francijā (tādi, kas zina, ko teikt īstā vietā un īstā laikā, lai tas patiktu tautai), pieņemot, ka situācija ir parasta (kad sabiedrība nosoda vardarbību), bija sākuši nosodīt protestētāju vardarbību. Bet izrādījās, ka situācija nav parasta. Sabiedrības vairākums pret šiem populārajiem cilvēkiem ir sācis izpaust nepatiku (gluži kā pret Āboltiņu pēc ūjināšanas). Aplauzušies mazliet, tagad tie paši cilvēki vairs nekritizē tautu, bet kritizē Makronu, ka viņš ir novedis valsti līdz kliņķim. Sabiedrība ir sadalījusies trijās aptuveni vienādās daļās: 1 - tie, kas sevi uzskata par dzelteno vestu kustības dalībniekiem, pat ja paši nekas nepiedalās nekādos protestos, 2 - tie, kas vienkārši atbalsta protestus no malas, 3 - tie, kas iebilst pret protestiem. Vārdu sakot, divas trešdaļas ir pret Makronu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits