Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Francijas prezidents sola neatteikties no nodokļu paaugstināšanas bagātniekiem

Francijas prezidents Fransuā Olands Jaunā gada uzrunā solīja neatteikties no pretrunīgi vērtētās ieceres paaugstināt nodokļus bagātniekiem.

Kā skaidroja prezidents, likumā par nodokļu paaugstināšanu tiks ieviestas izmaiņas, šādi reaģējot uz Konstitucionālās padomes atzinumu, ka plāns noteikt 75% lielu ienākumu nodokli tām personām, kuras gadā pelna vairāk nekā miljonu eiro (702 804 latus), ir pretrunā ar valsts pamatlikumu.

Olands savā uzrunā gan vairs neminēja 75% lielu nodokli, kas dažiem novērotājiem lika izteikt minējumus, ka valdība vairs neplāno bagātniekiem tik ievērojami paaugstināt ienākumu nodokļa likmi.

Tiesa gan, Francijas prezidents solīja, ka "mēs prasīsim vairāk no tiem, kuriem ir visvairāk". Vienlaikus Olands pauda apņemšanos pielikt visas pūles, lai samazinātu bezdarba līmeni.

Pērn pirmo reizi bez darba esošo cilvēku skaits Francijā pārsniedza trīs miljonu atzīmi.

Olands saņēmis kritiku par Francijas attīstības redzējuma trūkumu, un viņa popularitātes reitingi kopš stāšanās amatā 2012.gadā maijā ir strauji sarukuši.

Tomēr viņš solīja, ka Francija, pateicoties viņa valdības darbam, no finanšu krīzes izkļūs "drīzāk un spēcīgāka", nekā tiek gaidīts.

"Mēs esam nosprauduši kursu - darbavietas, konkurētspēja un izaugsme -, un mēs no tā nenovirzīsimies. Tā ir Francijas nākotne," uzsvēra Olands.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits