Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Francijas, Vācijas, Ukrainas un Krievijas ārlietu ministri nākamnedēļ apspriedīs krīzi Austrumukrainā

Francijas, Vācijas, Ukrainas un Krievijas ārlietu ministri nākamnedēļ tiksies Parīzē, lai apspriestu krīzi Ukrainā, trešdien paziņojusi Francijas Ārlietu ministrija.

"Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss apspriedīs situāciju Ukrainas austrumos ar saviem kolēģiem no Ukrainas, Krievijas un Vācijas," paziņoja Fabiusa birojs, piebilstot, ka sarunas notiks otrdien.

Par tikšanos paziņots dienu pēc neveiksmīgās Ukrainas valdības amatpersonu tikšanās ar Austrumukrainas prokrieviskajiem kaujiniekiem Minskā.

Doņeckas kaujinieku pārstāvis Deniss Pušiļins pēc tikšanās paziņoja, ka sperti zināmi pozitīvi soļi, bet rezultāts nav cerētais.

"Mēs neesam apmierināti ar pašreizējo progresa tempu. (..) Ar šādu progresu izredzes uz pilnīgu konflikta politisku noregulējumu ir stipri apšaubāmas," sacīja Pušiļins.

Austrumukrainas konfliktā, kas ilgst nu jau 14 mēnešus, dzīvību zaudējuši jau gandrīz 6500 cilvēki un vairāk nekā miljons bijuši spiesti pamest savas mājas, liecina ANO dati.

Maskava joprojām noliedz jebkādu līdzdalību karadarbībā. Tomēr tā apsolījusi līdz gada beigām atdot Kijevai 400 kilometru garās robežas kontroli, pār kuru kaujinieki saņem papildspēkus un bruņojumu, tostarp tankus un smago artilēriju.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ukrainas prezidents Petro Porošenko ar Vācijas un Francijas atbalstu februārī Minskā parakstīja vienošanos par pamieru Austrumukrainā, tomēr sporādiskas sadursmes joprojām turpinās.

Fabiuss paziņoja, ka ministri Parīzē sevišķu uzmanību pievērsīs Minskas vienošanās īstenošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits