Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Grieķija septembrī rīkos ES dienvidvalstu samitu

Grieķija septembra sākumā rīkos Eiropas Savienības (ES) dienvidvalstu samitu, kurā acīmredzami tiks meklēta šī reģiona kopīgā politika ekonomikas un imigrācijas jautājumos, aģentūrai AFP piektdien pavēstīja avots valdībā.

"Mēs meklējam dialogu ar valstīm, kam ir tādas pašas problēmas," sacīja AFP avots. "Mērķis ir sarīkot eirozonas dienvidvalstu vadītāju samitu."

"Ir pāragri sacīt, vai radīsies kopīga platforma," atzina amatpersona, piebilstot, ka sanāksme, domājams, notiks 9.septembrī.

Uz samitu iecerēts uzaicināt Francijas, Itālijas, Kipras, Maltas, Portugāles un Spānijas līderus.

Grieķijas galēji kreisas premjerministrs Aleksis Ciprs ir atkārtoti aicinājis mainīt ES fiskālo politiku, kas balstīta uz taupību, pārorientējoties uz ekonomisko politiku, kas būtu vairāk orientēta uz izaugsmes stimulēšanu.

Atēnas arī uzskata, ka pārējās ES dalībvalstis tai nesniedz pietiekamu atbalstu, lai tiktu galā ar nelegālo imigrantu masveida pieplūdumu.

Īpašu Grieķijas satraukumu izsaukusi ES attiecību saasināšanās ar Turciju, kas apdraud martā ar Ankaru noslēgto vienošanos par nelegālo imigrantu straumes apturēšanu.

8. un 9.septembrī Atēnas Grieķijai piederošajā Rodas salā rīko vairāku ES, arābu un Ziemeļāfrikas valstu ārlietu ministru sanāksmi.

"Tā būs sanāksme par drošību un stabilitāti," AFP pavēstīja avots Ārlietu ministrijā, piebilstot, ka starp uzaicinātajiem ir Albānijas, Apvienoto Arābu Emirātu, Bulgārijas, Ēģiptes, Horvātijas, Itālijas, Kipras, Jordānijas, Libānas, Lībijas, Saūda Arābijas, Slovākijas un Tunisijas ministri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits