Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Grieķijas parlaments apstiprina jaunos taupības pasākumus

Grieķijas parlaments trešdien vakarā apstiprināja kārtējo starptautisko kreditoru pieprasīto taupības pasākumu plānu, tādējādi valsts tautsaimniecību paglābjot no sabrukuma.

Grieķijas valdības trīs partiju koalīcijas konservatīvo un sociālistu likumdevēji atbalstīja budžeta apcirpšanu līdz 2016.gadam par 18,5 miljardiem eiro (13 miljardiem latu). Vienlaikus protestos pie parlamenta ēkas bija sapulcējuši 70 000 taupības pasākumu pretinieki. No 299 deputātiem par jaunajiem taupības pasākumiem nobalsoja 153 likumdevēji, 128 bija pret.

Arī vairāki valdošās koalīcijas sociālistu partijas PASOK deputāti taupības pasākumus neatbalstīja. Partijas līderis Evangels Venizels paziņoja, ka pieci viņa partijas deputāti, kas balsoja pret taupības pasākumiem, kā arī viens, kurš uz balsojumu neieradās, no partijas tiks izslēgti.

Trešā koalīcijas partija - Demokrātiskie kreisie -, kā jau iepriekš solījuši, taupības pasākumus neatbalstīja. "Šie pasākumi ir netaisniun nav nekāda iemesla tos izskaistināt, bet no šiem pasākumiem neviens nevar tikt atbrīvots," pirms balsojuma uzrunājot parlamentu, sacīja konservatīvais premjerministrs Antonis Samars. "Mēs esam cīnījušies mūsu cīņā par uzticību, un mēs lielā mērā to esam uzvarējuši. Šodien mums mūsu valsts jaunā uzticība ir jāapstiprina," norādīja premjers.

Jaunie taupības pasākumi ir nepieciešami starptautiskā aizdevuma nākamā maksājuma iegūšanai un bankrota novēršanai. To īstenošana ir priekšnosacījums, lai Grieķija iegūtu starptautiskā aizdevuma nākamo maksājumu 31,5 miljardu eiro (22,1 miljarda latu) apmērā. Bez šiem finanšu līdzekļiem Grieķijai novembra vidū draud bankrots.

Grieķijas jaunā taupības programma cita starpā paredz paaugstināt pensionēšanās vecumu, samazināt pabalstus un minimālo atalgojumu. Jau ziņots, ka, protestējot pret valdības ierosinātajiem jaunajiem taupības pasākumiem, Grieķijā otrdien sācies 48 stundu streiks, kas paralizējis kā valsts, tā privāto sektoru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits