Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Hakeru draudu dēļ Nīderlandē vēlēšanu rezultātus apkopos manuāli

Pēc tam, kad skaļi izskanēja aizdomas par Krievijas hakeru iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā, tostarp bažām, ka dažos štatos pat visnotaļ tiešā veidā varētu būt ietekmēti balsojuma rezultāti, Nīderlande nolēmusi, ka martā notiekošajās parlamenta vēlēšanās balsis tiks skaitītas manuāli, vēsta The Guardian.

"Pašreiz es nevaru izslēgt, ka trešie spēki varētu mēģināt ietekmēt sabiedrisko domu un Nīderlandes pilsoņu poltisko izvēli," atzinis valsts iekšlietu ministrs Ronalds Pasterks, norādot, ka valsts vēlēšanu komisijas izmantotā programmatūra ir "ievainojama un raisa bažas par to, ka tuvojošās vēlēšanas var tikt ietekmētas [hakeru uzbrukumu gadījumā]".

Ministrs vēstulē parlamenta deputātiem uzsvēris - nav pieļaujams, ka 15.martā gaidāmo vēlēšanu iznākumu aizēnotu šaubas par rezultātu patiesumu. Plasterks neslēpa, ka "ir indikācijas par Krievijas ieinteresētību [ietekmēt vēlēšanu gaitu]".

Tieši tāpēc ministrs kopā ar vēlēšanu komisijas vadību nolēmis, ka balsis jāskaita manuāli, ne jāapkopo automātiski un elektroniski. "Jāpaļaujas uz veco labo pildspalvas un papīra metodi," komentēja Plasterks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits