Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Horvātus sanikno britu karavīru uzvedība Zadaras kūrortpilsētā

Lielbritānija sākusi pārbaudi par Horvātijas vietējo mediju ziņām, ka britu karavīri "terorizējuši" Zadaras kūrortpilsētu.

Pēc militārajiem manevriem Horvātijā aptuveni 100 britu karavīru pēdējās desmit dienas izklaidējas Adrijas jūras kūrortā Zadarā, kur ar savu skaļo uzvedību saniknojuši vietējos iedzīvotājus.

"Vardarbīgi, piedzērušies un iedomīgi - britu karavīri dienām ilgi terorizē Zadaras iedzīvotājus," vēsta vietējais laikraksts Slobodna Dalmacija.

Vairums karavīru bijuši piedzērušies, viņi čurājuši ielās, bēguši no kafejnīcām, nesamaksājot rēķinus, kāvušies ar vietējiem un vulgāri uzmākušies sievietēm, vēsta vietējie mediji.

Horvātijas policija paziņoja, ka saņēmusi vairākas sūdzības par skaļu uzvešanos un īslaicīgi aizturējusi piecus britu karavīrus, kuriem piespriests naudassods.

Lielbritānijas vēstniecība paziņoja, ka sāktas pārbaudes, savukārt Lielbritānijas armija "atvainojas ikvienam aizskartajam Zadarā".

Kafejnīcas menedžeris Zadarā vietējai avīzei pastāstīja, ka viens puskails karavīrs izpūtis ugunsdzēšamo aparātu kafejnīcas iekšienē.

"Mums bija jāslēdz kafejnīca un mēs vēl neesam paspējuši to satīrīt. Neviens neatvainojās un nepiedāvāja samaksāt par kaitējumu. Viņi vienkārši aizgāja," sacīja menedžeris. "Viņi uzvedās kā huligāni. Es esmu dzirdējis, ka viņi aizbēguši no vairākiem bāriem, nesamaksājot, vienu puisi piekāvuši, urinē visur, kur vien var."

Gados jauniem britu tūristiem jau ir slikta reputācija Horvātijā, kur viņi bijuši iesaistīti dažādos incidentos - vemjot sabiedriskās vietās vai staigājot apkārt puskaili.

 

Top komentāri

Kārklu vācietis
K
Kāds pārsteigums!
Radiants
R
Tā iet, kad līdz 12 gadiem nav brīv bez mammas apmeklēt rotaļlaukumu! Kad beidzot noraujas no ķēdes, tad ir audriņi.
Kapusta Seriks
K
Nu to varenie NATO brašuļi vien var. Īpaši ja ieziemiešu likumi ir bezspēcīgi, akurāt kā varenajā Latvijā.Pret NATO okupantiem,protams.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits