Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Igaunijā bažas par spiegiem Drošības policijā

Igaunijā pēc valsts nodevībā aizdomās turētā Drošības policijas (KaPo) darbinieka Alekseja Dresena aizturēšanas uzvirmojušas bažas, vai valstī meklējami vēl kādi Krievijas spiegi. KaPo ģenerāldirektors Raivo Aegs brīdināja, ka nav izslēgta iespēja, ka organizācijas iekšienē joprojām atrodami spiegi. «Man gribētos cerēt, ka mums nodevēju vairs nav. Taču es nevaru 100% apgalvot, ka viņi nekad vairs neparādīsies. Tas būtu pārsteidzīgi,» KaPo vadītājs norādīja laikrakstam Postimees.

Arī premjers Andruss Ansips aicināja būt uzmanīgiem: «Jāpatur prātā, ka ārvalstu specdienestu interese par mūsu Drošības policiju un izlūkošanas dienestu var būt diezgan liela.» Ārlietu ministrs Urmass Paets uzsvēra, ka «galvenais jautājums ir tas, cik vēl tādu cilvēku [spiegu] varētu būt Igaunijā».

Pilnā sparā rit izmeklēšana, lai noskaidrotu, cik nopietnu kaitējumu A. Dresens varētu būt nodarījis. Arestētais 43 gadus vecais vīrietis, visticamāk, Krievijai jau ilgus gadus pārdevis slepenu informāciju, tostarp valsts noslēpumus. A. Dresens strādāja KaPo jau no 1993. gada, taču pirms 10 gadiem atstādināts no departamenta vadītāja amata par nepilnībām operatīvajos fondos. Pēdējā laikā viņš pētījis ekstrēmistu kustības, par ko ziņojis arī Krievijai.

A. Dresens aizturēts trešdien kopā ar savu sievu Viktoriju Dresenu, kura plānoja lidot uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu. Sieviete aizturēta, jo, domājams, darbojusies kā kurjere. Ja aizturētos atzīs par vainīgiem, viņiem draud mūža ieslodzījums.

2009. gadā par valsts nodevību uz 12,5 gadiem notiesāts Krievijas labā spiegojošais Aizsardzības ministrijas darbinieks Hermanis Simms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits