Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Igaunija uzstāda pasaules rekordu tautskaitē tiešsaistē

Igaunijas tautskaitē otrdienas rītā internetā bija saskaitījušies jau 741 474 cilvēki, kas, pēc statistiķu aplēsēm, ir 56,2% no visiem valsts iedzīvotājiem, tādējādi Igaunija ir uzstādījusi pasaules rekordu elektroniskās tautas skaitīšanas veikšanā, informēja Igaunijas Statistikas departaments.

"Oficiālas sacensības šajā jomā nenotiek, bet mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka līdz šim visvairāk cilvēku tautskaitē elektroniski bija piedalījušies Kanādā - 54,6% valsts iedzīvotāju," žurnālistiem Tallinā paziņoja Igaunijas Statistikas departamenta direktors Prīts Potiseps.

Tautas skaitīšanā Latvijā, kas norisinājās pērn no 1.marta līdz 10.jūnijam, iespēju aizpildīt tautas skaitīšanas anketu tiešsaistē izmantoja 30% valsts iedzīvotāju jeb 660 tūkstoši cilvēku.

Jau ziņots, ka Igaunijā 31.decembrī sākās tautas skaitīšana, kas ilgs līdz 31.martam.

Pirmajā tautskaites mēnesī līdz otrdienai, 31.janvārim, Igaunijas iedzīvotāji var aizpildīt elektronisko tautskaites anketu internetā, bet no 16.februāra līdz 31.martam tos, kas nebūs aizpildījuši elektronisko anketu, apmeklēs tautas skaitītāji.

Tautskaites provizoriskos rezultātus plānots paziņot maijā.

Dalība tautas skaitīšanā Igaunijā ir obligāta visiem pastāvīgajiem valsts iedzīvotājiem, bet par atteikšanos tajā piedalīties draud administratīvais sods.

Šī tautskaite jau ir vienpadsmitā, kas notiek Igaunijas teritorijā. Iepriekšējo reizi Igaunijas iedzīvotāju un mājokļu uzskaite tika veikta 2000.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits