Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Imigrācijas ministrs: Zviedrijā ir pārāk daudz imigrantu

Zviedrijai ir jāpadara stingrāki noteikumi patvēruma meklētājiem un citiem potenciālajiem imigrantiem, lai samazinātu uz valsti plūstošo cilvēku skaitu, sestdien laikrakstā _Dagens Nyheter _publicētā intervijā norādījis Zviedrijas imigrācijas ministrs Tubīass Bilstrems. "Šodien Zviedrija ir viena no valstīm, kas ES uzņem visvairāk imigrantu. Tas nav ilgtspējīgi," sacīja ministrs.

Bilstrema konservatīvā Moderātu partija, kas ir lielākais partneris centriski labējā koalīcijas valdībā, uzdevusi ministram izskatīt veidus, kā samazināt Zviedrijā iebraucošo imigrantu daudzumu. Partija gan vēlas, lai valsts imigrācijas politika arī turpmāk būtu "humāna", sacīja Bilstrems.

Daļai imigrantu, kas lūdz uzturēšanās atļauju Zviedrijā, tiek prasīts apliecināt, ka viņi spēj sevi uzturēt un viņiem jābūt mājoklim.

Taču, kā norādīja Bilstrems, tas attiecas tikai uz vienu procentu imigrantu - tiem cilvēkiem, kas lūdz vīzas, lai atkalapvienotos ar savu ģimeni. "Šodien cilvēki ierodas dzīvesvietās, kur vienīgais ienākums ir pašvaldības pabalsts. Vai tas ir saprātīgi?" vaicāja ministrs.

Pagājušajā gadā Zviedrijas izdoto uzturēšanās atļauju skaits sasniedza visu laiku augstāko līmeni, pieaugot par 19%. Pamatā šo pieaugumu sastāda uzturēšanās atļaujas, kas izsniegtas patvēruma meklētājiem, un apmierināto pieprasījumu skaits gada laikā palielinājies par 37%.

Pērn Zviedrija saņēma nedaudz mazāk par 44 000 lūgumu pēc patvēruma. Tikai divās Eiropas valstīs tika iesniegs vairāk - Francijā (60 000) un Vācijā (64 000).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits