Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Itālija: Uzbrukums Sīrijai var pārvērsties globālā ugunsgrēkā

Militārs uzbrukums Sīrijai var pārvērsties "globālā ugunsgrēkā", piektdien brīdināja Itālijas ārlietu ministre Emma Bonīno.

"Mēs izejam uz risku, ka dramatisks un šausmīgs konflikts var pārvērsties globālā ugunsgrēkā," intervijā telekanālam "SkyYG24" brīdināja ministre. "Tā tas vienmēr ir bijis. Ierobežoti triecieni bez ANO mandāta. Sīrija, saprotams, reaģēs." "Kaut arī šķiet, ka tā ir lēnāk, smagāk, un dažkārt liekas, ka tam nav panākumu, diplomātiska un politiska spiediena izdarīšana ir vienīgais risinājums," norādīja Bonīno, kas savulaik ieņēmusi Eiropas Savienības attīstības palīdzības komisāra amatu. Ministre jau iepriekš noraidījusi iespēju, ka Itālija varētu piedalīties karā pret Sīriju.

Itālijai bija būtiska loma, nodrošinot bāzi NATO kara aviācijas triecieniem Lībijā. Tomēr mediju informācijas avoti valdībā tagad norāda, ka Itālija neļaus trešajām pusēm izmantot savas bāzes, ja Roma saņems šādu lūgumu.

Itālija bija viena no pirmajām rietumvalstīm, kas apliecināja, ka nepiedalīsies uzbrukumos Sīrijai, par ko pēdējo dienu laikā aktīvi aģitē Vašingtona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits