Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Itālijā vēlēšanās vadībā Berluskoni

Itālijā beigušās divas dienas ilgušās parlamenta vēlēšanas, un provizoriskie rezultāti liecina par nelielu ekspremjera Silvio Berluskoni uzvaru. Oficiālās televīzijas RAI publicētie dati rāda, ka viņa blokam atbalstu Senāta vēlēšanās pauduši 44,9 procenti vēlētāju, bet tuvākajiem sekotājiem — centriski kreisā Valtera Veltroni vadītajai partijai — 38,2%.

Privāto organizāciju aplēses rāda vēl lielāku S.Berluskoni pārsvaru. «Tas nozīmē, ka Berluskoni ir labas izredzes iegūt vairākumu abās palātās, kas ļautu izveidot ilgtspējīgu valdību, taču nav teikts, ka tā varēs īstenot iecerētās reformas,» aģentūrai _Reuters _sacīja _Deutsche Bank_ analītiķe Sūzena Garsija. Viņai piekrita arī _BNP Paribas_ ekonomists Luidži Speranca: «Tās ir labākas ziņas ekonomikai un finanšu tirgum kā nestabilā situācija, kas parādījās pirmajās pēcvēlēšanu aptaujās.» Tā kā kreisi noskaņotā Romāno Prodi valdībai lielā mērā nācās atkāpties tieši nestabilā vairākuma dēļ, ekonomisti pauž cerību, ka kādai no pusēm vēlēšanās izdosies iegūt pietiekami pārliecinošu uzvaru, lai izveidotu stabilu valdību. Turklāt valsts ekonomiskā stagnācija radījusi vajadzību pēc ātrām pārmaiņām, kuru veikšanai valdībai nepieciešams gan parlamenta apakšpalātas, gan augšpalātas atbalsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits