Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Itālijas ministrs: Pasaule maksā par "karu ar terorismu"

Pasaule šobrīd maksā par aplamo "karu ar terorismu", kuru ASV sāka, reaģējot uz 2001.gada 11.septembra teroraktiem, trešdien atzina Itālijas ārlietu ministrs Paolo Džentiloni.

Aizstāvot Itālijas lēmumu nepiedalīties uzlidojumos džihādistu grupējumam Islāma valsts Sīrijā un Irākā, ministrs trešdien skaidroja - lai sakautu terorismu, būs vajadzīga vairāk nekā viena paaudze, turklāt militāriem soļiem var būt vien ierobežota loma.

"Mēs joprojām maksājam - vēl pēc 15 gadiem - par sekām tam, kam vajadzēja būt zibenskaram, lai izskaustu terorisma draudus," vēstulē laikrakstam Corriere della Sera norādīja Džentiloni.

Ministrs reaģēja uz ietekmīgās avīzes ievadrakstu, kurā apgalvots, ka Itālija rīkojusies nepareizi, neatsaucoties pēc Parīzes slaktiņa paustajam Francijas aicinājumam pievienoties Islāma valsts bombardēšanas kampaņai. Turklāt Roma arī aplami uzsverot nemilitārus pūliņus centienos vājināt islāmistu grupējumus.

"Es nezinu ne par kādiem Francijas lūgumiem, uz kuriem Itālija nebūtu atbildējusi," raksta ministrs.

Viņš atgādināja, ka Itālijas bruņotie spēki ir to armiju vidū, kas ir "visvairāk iesaistītas un augstu novērtētas" krīzes zonā no Atlantijas okeāna Āfrikas piekrastes līdz Pakistānai.

Militāri soļi ir jākombinē ar diplomātiskiem centieniem, dalīšanos ar izlūkinformāciju, kā arī sadarbojoties ar valstīm, kurām draud destabilizācija, un, kā to ir uzsvēris Itālijas premjerministrs Mateo Renci, soļiem kultūras frontē.

"Islāma fundamentālisma ārkārtīgi subjektīvā daba tiks sakauta, izolējot to visos līmeņos islāma valstīs un Eiropā. Jā, pat mūsu priekšpilsētās," norādīja ministrs.

Islāma valsts ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums arī sācis nostiprināties un izplesties Lībijā.

Islāma valsts uzņēmusies atbildību par novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika nogalināti 130 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits