Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Ilustratīvs attēls

Itālijas parlaments atbalsta ierosinājumu aizliegt nacistu un fašistu propagandu

Itālijas parlaments atbalstījis ierosinājumu aizliegt nacistu un fašistu simbolu publisku izrādīšanu, kas seko pēc vairākiem incidentiem visā valsts teritorijā.

Parlamenta apakšpalātas atbalstītais likumprojekts paredz sešus mēnešus līdz trīs gadus ilgu cietumsodu cilvēkiem, kuri publiski būs izpildījuši nacistu un fašistu sveicienu, pārdevuši nacistu-fašistu relikvijas vai publicējuši nacistu-fašistu propagandu internetā.

Lai stātos spēkā, likumprojektam jāgūst arī augšpalātas Senāta apstiprinājums.

Jaunie noteikumi tiek virzīti brīdī, kad parādījušās ziņas, ka kāda konditorejas veikala vitrīnā tikusi izstādīta kūka ar nacistiskās Vācijas vadoņa Ādolfa Hitlera attēlu, savukārt galēji labējā partija Forza Nuova (Jaunais spēks) gatavojas iet gājienā par godu bijušā Itālijas diktatora Benito Musolīni nākšanas pie varas 95.gadadienai.

Valdošās centriski kreisās Demokrātiskās partijas likumdevējs Emanuēle Fiāno, kurš ir likumprojekta iniciators, uzstāja, ka Itālijai ir asāk jāvēršas pret nacistu-fašistu nostalģiju, līdzīgi kā to ir darījusi Vācija.

Intervijā radiostacijai Radio24 Fiāno norādīja uz Itālijas Facebook lapu, kurā publicētas nacistiskās Vācijas propagandas ministra Jozefa Gēbelsa antisemītiskās runas, un kurai bijuši apmēram 45 000 sekotāju.

Tikmēr oponenti no labējā spārna, tostarp bijušā Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni vadītā partija Forza Italia (Uz priekšu, Itālija!), uzskata, ka jaunie noteikumi apdraud vārda brīvību.

Pret likumprojektu balsoja arī populistiskā Pieczvaigžņu kustība (M5S), norādot, ka labāk būtu padarīt stingrākus jau esošos likumus pret naida runām un mēģinājumiem atjaunot fašistu partiju.

Top komentāri

...
.
Tas nozīmē, ka tur nedrīkstēs staigāt ar PSRS un šodienas putļerovcu simboliku?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits