Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Itālijas parlaments nobalso par sodu paaugstināšanu migrantu glābēju NVO

Itālijas parlamenta deputāti ceturtdien nobalsoja par naudassodu paaugstināšanu migrantu glābēju nevalstiskajām organizācijām (NVO), kuru kuģi neatļauti iebrauc Itālijas ostās, līdz vienam miljonam eiro.

Parlamenta apakšpalāta ar 322 balsīm par un 90 pret pieņēma skarbāku versiju tā sauktajam "drošības dekrētam", kas pašlaik paredz naudassodus no 10 000 līdz 50 000 eiro.

Šis dekrēts stājās spēkā 15.jūnijā pēc galēji labējā iekšlietu ministra Mateo Salvīni iniciatīvas, bet tam vajadzīgs parlamenta apstiprinājums, lai tas paliktu likumdošanas aktu sarakstos.

Apstiprināšanas procesā Itālijā valdošās populistu koalīcijas locekļi nolēma padarīt pret imigrāciju vērsto likumdošanas paketi vēl stingrāku.

Dekrēta galīgajai versijai tagad vajadzīgs apstiprinājums parlamenta augšpalātā Senātā, kur balsojums par to ir gaidāms līdz 13.augustam.

Finansiāli sodi NVO, kuras piedalās migrantu glābšanas pasākumos jūrā, ir daļa no Salvīni stingrās pieejas imigrācijai.

Šādi sodi jau ir piemēroti Vācijas NVO Sea-Watch un Itālijas NVO Mediterranea, kuras pārkāpa rīkojumus par neiebraukšanu Itālijas ūdeņos un aizveda desmitiem izglābto migrantu uz Lampedūzas salu. Tika arī arestēti šo organizāciju kuģi.

Salvīni vadītā Itālijas Iekšlietu ministrija ceturtdien paziņoja, ka šogad Itālijā ieradušos migrantu skaits ir samazinājies par 81% salīdzinājumā ar 2018.gadu līdz 3418 cilvēkiem.

Migrantu glābēju NVO, pret kurām Salvīni koncentrējis savus pūliņus, gan ir atvedušas tikai daļu no šiem migrantiem. Vairums migrantu tagad sasniedz Itāliju bez šo organizāciju palīdzības.

 

Top komentāri

aha
a
tie jau nav migrantu glābēji, bet migrantu transportētāji!
skats no malas
s
Kas tādam miljardierim kā Soross ir sods no 10.000 līdz 50.000? Varbūt vienas pusdienas vai viena nakts ar jebkura dzimuma skaistuli. Iepriekšējo sodu samaksāja kāda pašvaldība no nodokļu maksātāju naudas. Arī miljons eiro ir pārāk mazs sods. Sodam ir jābūt tādam, lai neviens miljardieris un neviena pašvaldība nealktu to maksāt.
melnais humors
m
Visatbilstošākais sods migrantu glābējiem būtu dekapitēšana ar giljotīnu - ātri un humāni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits