«Es pats esmu ēdis kaķi, un tas garšo daudz labāk par daudziem citiem dzīvniekiem. Labāk par vistu, trusi un balodi,» pavēstīja B.Bigaci. Lai padarītu kaķa gaļu mīkstāku, viņš ieteica vismaz trīs dienas noturēt kaķa mirstīgās atliekas zem tekoša ūdens. Pēc tam kaķi varot likt katlā un izsautēt.
B.Bigaci idejas izsaukušas Itālijas dzīvnieku draugu sašutuma vētru. Internetā kāds asprātis ieteicis «iebāzt vecā vannā un izsautēt» pašu B.Bigaci. Par pavāra cienījamā vecuma ietekmi uz viņa gaļas garšas īpatnībām gan nekas nebija minēts.
B.Bigaci taisnojas, ka TV skatītāji esot pārpratuši viņa joku. Viņš apgalvo, ka redzējis, kā itālieši ēduši kaķus Otrā pasaules kara laikā, kad bija problēmas ar pārtikas iegūšanu.
Itālijas amatpersonas uzsver, ka kaķu nogalināšana un ēšana ir aizliegta ar likumu. Eiropā kaķi tiek uzskatīti par cilvēka mīluļiem, bet Ķīnā un citās valstīs tie bez sirdsapziņas pārmetumiem tiek lietoti uzturā. Tiesa gan, nesen arī Ķīnā izskanējis ierosinājums aizliegt suņu un kaķu ēšanu.