Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jaunietis par apšaudi Vācijas mazpilsētā esot brīdinājis

"Man pietiek. Man piegriezusies šī drausmīgā dzīve. Visu laiku viens un tas pats," savam 17 gadu vecajam sarunu biedram, kurš dzīvo Bavārijā, otrdienas vakarā rakstīja T.Krečmers. "Cilvēki par mani smejas. Neviens neredz manu potenciālu. Esmu nobijies, man ir ieroči, un es rīt došos uz savu bijušo skolu un sakuršu īstu uguni. Iespējams, es aizbēgšu, tādēļ turiet savas acis vaļā, jo jūs par mani rīt dzirdēsiet. Atcerieties vietas nosaukumu — Vinendene."
Vācija piemin asiņaino traģēdiju mazpilsētā un noskaidro, vai to nevarēja novērst.

Dienu pirms Vācijas dienvidrietumu mazpilsētiņas Vinendenes skolā un tās apkārtnē notikušās apšaudes, kurā trešdien dzīvību zaudēja piecpadsmit cilvēku, tās izraisītājs 17 gadu vecais bijušais skolas audzēknis Tims Krečmers interneta tērzētavā brīdinājis par saviem asiņainajiem nodomiem. Viņš sacīja, ka esot noguris no dzīves, tādēļ kādam par to ir jāsamaksā. Pie Albertvilles pamatskolas, kur aizsākās traģiskā notikumu virkne, ceturtdien pulcējās simtiem cilvēku, lai noliktu svecītes un pieminētu bojāgājušos. Visā Vācijā karogi bija nolaisti pusmastā.

Nenotic brīdinājumam

Nomāktā jaunieša naida pilno vēstuli viņa interneta sarunu biedrs nav uztvēris nopietni, bet trešdien, uzzinot par traģisko apšaudi, puisis par saraksti pastāstījis tēvam, kurš nekavējoties par to informēja policiju, raksta Reuters.

Policija ceturtdien atklāja, ka apšaudes laikā Albertvilles skolā uzbrucējs izdarījis vairāk nekā simt šāvienu. Rezultātā gāja bojā deviņi skolēni, no kuriem astoņas bija meitenes, un trīs skolotājas. Tā kā tika šauts no tuva attāluma, skolēniem nebija izredžu laikus reaģēt. "Kad viņu līķi tika atrasti, dažiem no bērniem rokās joprojām bija pildspalvas," stāstīja Bādenes-Virtembergas federālās zemes iekšlietu ministrs Heriberts Rehs.

Visiem viens jautājums

Vācijas varas iestādes ziņo, ka T.Krečmers 2008.gadā saņēmis psihiatrisko palīdzību, jo viņš cietis no depresijas. Mediķi piedāvājuši turpināt ārstēšanu ambulatori, bet jaunietis atteicies. Izmeklētāji pašlaik nevēlas runāt par iespējamo saistību starp ārstēšanu un T.Krečmera asiņaino plosīšanos, vēsta BBC.

Satriektie skolēni un viņu vecāki ceturtdien pie Albertvilles pamatskolas nolika ziedus, sveces, vēstules, kompaktdiskus un mīkstās rotaļlietas, pieminot savus klasesbiedrus un skolotājas. Daudzi skolēni klusēja, citi izplūda asarās un sadevās rokās ar klasesbiedriem un ģimenes locekļiem. Tomēr lielākā daļa no viņiem uzdeva vienu vienīgu jautājumu: "Kādēļ?".

"Es nezinu, vai palikšu šajā skolā. Katru reizi, kad tu tur ieej, atgriežas atmiņas," sacīja Kristīne Pluengela, kura arī bija ieradusies pieminēt bojāgājušos. "Vēl sliktāk, ja tu zināji kādu no mirušajiem, un es zināju," viņa piebilda.

"Es nekad neiedomājos, ka kaut kas tamlīdzīgs varētu notikt šeit," sacīja Vinendenes iedzīvotājs Tomass Steiningers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits