Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kaljulaida ar Putinu runās arī par drošību Baltijas reģionā

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien Maskavā ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu apspriedīs divpusējās ekonomiskās attiecības un drošību Baltijas reģionā, trešdien paziņojis Kremļa preses dienests.

"Sarunu gaitā plānots apspriest divpusējo attiecību pašreizējo stāvokli un perspektīvas tirdzniecībā un ekonomikā, kā arī kultūras un humanitārajā jomā un apmainīties viedokļiem par stabilitātes un drošības uzturēšanu Baltijas reģionā," teikts tā izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņots, marta nogalē kļuva zināms, ka Kaljulaida 18.aprīlī apmeklēs Maskavu darba vizītē, lai tur atklātu renovēto Igaunijas vēstniecības ēku. Par to, ka šīs vizītes laikā viņa gatavojas arī tikties ar Putinu, tika paziņots aprīļa sākumā, un Kremlis drīz apliecināja, ka Putina tikšanās ar Kaljulaidu tiek gatavota, bet konkrētas informācijas par tās saturu līdz šim trūcis.

Pati Kaljulaida pagājušajā nedēļā intervijā Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR gan izteikusi cerību, ka šī tikšanās sekmēs atklātāku dialogu starp abām valstīm un "attiecību attīstību visos līmeņos", bet medijos izskanējuši vairāku ekspertu izteikumi, ka Igaunijas prezidentei, iespējams, vispār nevajadzētu tikties ar Putinu.

Kā tikmēr liecina aptauja, ko pēc laikraksta Postimees pasūtījuma veikusi socioloģisko pētījumu firma Kantar Emor, divas trešdaļas Igaunijas sabiedrības vēlas, lai abu valstu vadītāji pārrunātu ekonomisko attiecību atdzīvināšanas iespējas. Šo jautājumu par svarīgāko uzskata visas aptaujāto grupas, izņemot jauniešus vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kuri par būtiskāku uzskata militārās spriedzes mazināšanu.

Par vēlamiem gaidāmās tikšanās sarunu tematiem aptaujātie atzinuši vēl vairākus jautājumus - Igaunijas un Krievijas robežlīgumu, Krievijas agresiju Ukrainā, Maskavas iejaukšanos Rietumu demokrātijas procesos un nepilsoņu tiesības, bet attieksme pret šo tematu apspriešanu Kaljulaidas un Putina sarunās igauņu un neigauņu vidū atšķiras.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Igauņi malači. Cenšas līdzināties Somiem.
puķina preses sekretārs
p
ir bažas par dižā Poo sirds aritmiju tiekoties ar augumā garāku āriešu sievieti.
Prezidentei cudo
P
Visiem vajadzētu noklausīties Kariņa debates EP, gandrīz tukšā EP zālē. Kariņs daudz runāja par ES vienotību un tiesiskumu. Tas, ka Mamikins lūdza Kariņam parādīt cieņu pret ES un atteikties no savs ASV pilsonības būtu mazākais. Puse no Kariņa runas bija krāsot Krieviju, ka visu problēmu cēloni, un ka Krievija sēj naidu, OIK, utt: tas, ka Šņore, delfi.lv, un diena.lv piedalās naidā pret krieviem kurināšanā, kaut kā pagāja viņam secen. Vārdu sakot, džeks dzīvo fantāzijā, kamēr igauņi risina problēmas. Kamēr Vienotībai ir varas groži, nekādas attistības Latvijā un nekādas drošības nebūs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits