Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kijevas stadionā noslēgušās Porošenko un Zelenska debates

Noslēgušās debates starp abiem kandidātiem, kas piektdien tika sarīkotas Kijevas Olimpiskajā stadionā pirms svētdien gaidāmās Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas.

Pašreizējam prezidentam Petro Porošenko, kurš aptaujās neglābjami atpaliek no sava sāncenša komiķa Volodimira Zelenska, piektdienas debates faktiski bija pēdējā iespēja lauzt cīņas gaitu.

Stadionu piepildīja abu kandidātu atbalstītāji, kas centās pārkliegt pretējās puses pretendentu, kad tas atbildēja uz debašu jautājumiem.

Porošenko, cenšoties pārliecināt par savu pārākumu, paziņoja, ka viņa prezidentūras laikā esot paveikts vairāk nekā iepriekšējos 25 Ukrainas neatkarības gados.

Savukārt Zelenskis paziņoja, ka viņš esot vienkāršs cilvēks, kurš ieradies, lai sagrautu pastāvošo korumpēto sistēmu.

Viņš arī uzdeva retorisku jautājumu, kā iespējams tas, ka "Ukraina ir visnabadzīgākā valsts", bet tai ir "visbagātākais prezidents".

Debatēs svarīgu vietu arī ieņēma jautājums par karadarbību ar Krieviju.

"Ukraiņu tautai ir tiesības zināt, ko tieši kandidāts uz karā esošas valsts prezidenta amatu darīs, kā sakaut ienaidnieku, nevis izplatīt krievu viltus ziņas," uzsvēra Porošenko.

Pirms debatēm abu kandidātu atbalstītājus izklaidēja ukraiņu mūzikas grupas, un pasākums kopumā atgādināja kaut ko vidēju starp rokkoncertu un futbola maču.

Kārtības uzturēšanai bija iesaistīti lieli policijas spēki, un abu konkurējošo kandidātu atbalstītājus nošķīra drošības barjeras.

Aptaujas liecina, ka Zelenskis svētdien varētu gūt uzvaru ar graujošu rezultātu.

Viņš uzvarēja jau vēlēšanu pirmajā kārtā 31.martā, iegūstot 30% balsu, kamēr par Porošenko, kas ierindojās otrajā vietā, balsoja tikai 16% vēlētāju.

 

Top komentāri

hmm
h
Galīgi paviršs raksts, kas nedod nekādu priekšstatu par debašu saturu.
Kurš ir labākais kandidāts?
K
Atbilde vienkārša: Tas, kuram visvairāk brūk virsū Pūķina krievnacisti.
ede
e
Noskatījos debates (80% saprotu ukraiņu valodu). Zeļenska jautājumi bija tautas soctīklos uzdotie jautājumi (t.i. ,ne paša izdomāti) plus sulīgi salīdzinājumi Porošenko diskreditēšanai. Valoda spilgta, konkrēta, tautai saprotama. Viņš pat ietaupīja laiku, kas katram bija paredzēts. Porošenko atšķirībā no Zeļenska bija liekvārdīgs un patosa pārņemts, isti neatbildēja ne uz vienu oponenta jautājumu, bet kaismīgi traucās iestudētās runas plašumos un slavēja sevi. Taisnība - tas bija šovs nevis debates. Pēc debatēm Ukrainas televīzijā bija debates, lielākā daļa dalībnieku atzina ka ne viena, ne otra kandidāta runā nesaklausīja kāda tad dzīve viņiem nākotnē būs, kas mainīsies. Studijā izskanēja viedoklis, ka, ja jau Porošenko nespēj atstāt skatuvi pēc debašu beigšanās (viņš tur ilgi plātījās un žestikulēja ar putām uz lūpām), tad kā gan viņš spēs atstāt prezidenta krēslu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits