Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Krievija vērš masīvu triecienu pa Ukrainas energoinfrastruktūru

Krievija naktī uz pirmdienu vērsusi masīvu dronu un raķešu triecienu pa Ukrainas enerģētikas infrastruktūru. Vismaz trīs cilvēki šajos triecienos zaudējuši dzīvību, un daudzviet valsts teritorijā traucēta elektroenerģijas piegāde, vēsta "Associated Press".

Triecieni sākās ap pusnakti un turpinājās vēl rītausmā. Šis bija viens no lielākajiem un masīvākajiem uzbrukumiem Ukrainai pēdējo nedēļu laikā.

Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs pirmdienas rītā paziņoja, ka Krievija raidījusi dronus, spārnotās raķetes un hiperskaņas ballistiskās raķetes Kinžal pa mērķiem 15 Ukrainas apgabalos. "Jau atkal enerģētikas infrastruktūra kļuva par Krievijas teroristu mērķi. Diemžēl vairākos reģionos ir postījumi," teica Ukrainas premjerministrs, piebilstot, ka valsts energouzņēmumam Ukrenergo nācies izmantot elektrības padeves ārkārtas atslēgšanu, lai stabilizētu elektroapgādes sistēmu. 

D. Šmihaļs arī vērsās pie sabiedroto valstīm ar lūgumu piegādāt Kijivai tāla darbības rādiusa ieročus un atļaut to izmantošanu pret mērķiem Krievijas teritorijā. "Lai apturētu barbariskos triecienus pa Ukrainas pilsētām, mums ir jāiznīcina vietas, no kurām tiek palaistas krievu raķetes. Mēs paļaujamies uz sabiedroto atbalstu un noteikti liksim Krievijai samaksāt par nodarīto," teica D. Šmihaļs.

Ukrainas Gaisa spēki paziņojuši, ka pirmdien Krievija raidīja vairākas grupas dronu pa Ukrainas austrumu, ziemeļu, dienvidu un centrālajiem apgabaliem. Pēc tam sekoja spārnoto un ballistis - ko raķešu triecieni. Sprādzienu trokšņi bija dzirdami arī galvaspilsētā Kijivā. Tās mērs Vitālijs Kličko paziņoja, ka uzbrukuma dēļ vietām pilsētā pārtraukta elektrības un ūdens piegāde.

Pirmdienas triecienos dzīvību zaudēja vismaz trīs cilvēki. Viens – rietumdaļas pilsētā Luckā, viens – Dņepropetrovskas apgabalā un viens – daļēji okupētajā Zaporižjas apgabalā. 13 cilvēki guva ievainojumus – viens Kijivas apgabalā, pieci Luckā, trīs Mikolajivas apgabalā valsts dienvidos un četri Odesas apgabalā.

Kaimiņos esošajā Polijā bruņoto spēku vadība paziņoja, ka Krievijas masīvo triecienu visā Ukrainā dēļ Polijas un NATO pretgaisa aizsardzības spēkiem Polijas austrumos tika izsludināta paaugstināta gatavība.

Savukārt Krievija pirmdien paziņoja, ka notriekti 22 ukraiņu raidīti droni astoņos Krievijas apgabalos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits