Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Krievijas tūristiem stundām ilgi jāgaida iespēja atgriezties mājās no Igaunijas

Krievijas tūristiem, kuri pavadīja Ziemassvētku brīvdienas Igaunijā, Narvā, savās automašīnās stundām ilgi jāgaida iespēja šķērsot Igaunijas un Krievijas robežu, raksta "Postimees".

"Mums jāgaida rindā vēl 14 stundas, jo mums priekšā ir 400 automašīnu," sacīja Sanktpēterburgas iedzīvotāji Mihails un Tatjana. "Mēs cerējām nokļūt mājās šodien, taču tagad mums jāmeklē viesnīca Narvā."

Viņi stāstīja, ka, braucot uz Tallinu pavadīt brīvdienas, viņiem uz robežas bijis jāgaida piecas stundas.

Pastāv iespēja rezervēt vietu rindā Igaunijas pusē pirms ierašanās, taču par to jāmaksā un vieta jārezervē vairākas dienas iepriekš.

Pēc Ziemeļigaunijas Robežapsardzības pārvaldes vadītāja Valērija Kiviselga teiktā, ja gaidīšanas laiks būtu atkarīgs tikai no Igaunijas, tas būtu tikai viena vai divas stundas. "Mēs nevaram laist pārāk daudz automašīnu uz tilta, mums jāgaida, kamēr beidzas to pārbaude Krievijas pusē," viņš sacīja. Narvas tilta vienā galā ir Igaunijas, bet otrā galā - Krievijas robežkontroles punkts.

Robežu šķērsojošo automašīnu skaits janvāra sākumā nav neko daudz palielinājies salīdzinājumā ar vidējo skaitu decembrī. 5.janvārī robežu šķērsoja 1108 automašīnas, bet decembrī vidējais rādītājs bija 1141 automašīna dienā.

Pirms dažiem gadiem Narva Krievijas tūristiem bija tikai tranzītpilsēta ceļā uz Tallinu, taču tagad daudzi no viņiem dodas uz SPA viesnīcām netālu no robežpilsētas vēsturiskajā Narvas-Jēsū kūrortā.

Igaunijas ekonomikas ministrs Juhans Partss sacīja, ka situācija uz robežas ir nepatīkama un tā jāatrisina, piebilstot, ka arī Krievijas līderi šo situāciju neuzskata par normālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits