Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievu raķešu triecienā ievaino cilvēkus Kijivā

Pēc 44 dienu pārtraukuma Krievija naktī uz ceturtdienu atkal vērsusi masīvu raķešu triecienu pret Ukrainas galvaspilsētu Kijivu, kurā ievainojumus guva vismaz 13 cilvēku, to skaitā 11 gadu veca meitene, vēsta Ukrainska Pravda.

Ukrainas Gaisa spēku komandieris ģenerālleitnants Mikola Oleščuks ierakstā vietnē Telegram informējis, ka ukraiņu pretgaisa aizsardzība notriekusi visas – 31 – naktī uz Kijivu raidītās krievu raķetes. Divas ballistiskās/aeroballistiskās raķetes IskanderM (KN-2)/H-47M2 Kinžal un 29 spārnotās raķetes H101/H-555 palaistas no 11 stratēģiskajiem bumbvedējiem Tu-85MS Volgodonskas un Engelsas rajonā Krievijā.

Notriekto raķešu atlūzas izraisījušas aizdegšanos elektrotransformatoru apakšstacijā, nodarījušas postījumus daudzstāvu dzīvojamā ēkā, kur aizdegās viens dzīvoklis un triecienvilnis izsita logu stiklus. Aizdegās arī pie mājas novietotās automašīnas. Postījumi nodarīti, arī atlūzām uzkrītot uz kādas deviņstāvu dzīvojamās ēkas un sešām izglītības iestādēm – skolām un bērnudārziem.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, ierakstā Telegram komentējot Krievijas kārtējo raķeštriecienu, nodēvēja to par nakts teroru pret Ukrainu: "Pasaules vienotība var to apturēt, kad palīdz mums ar pretgaisa aizsardzības sistēmām. Krievijas teroristiem nav tādu raķešu, kuras var apiet Patriot un citas pasaules vadošās pretgaisa aizsardzības sistēmas. Mums vajadzīga partneru palīdzība."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits