Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kudrins apšauba eirozonas iespējas saglabāties pašreizējā veidolā

Bijušais Krievijas finanšu ministrs Aleksejs Kudrins nevērtē augstu eirozonas iespējas saglabāties pašreizējā veidolā, kā galveno problēmu minot lielo parādu slogu, ar ko saskārušās vienlaikus vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis.

"Gribētos ticēt, ka Eiropas Savienība atradīs šo problēmu risinājumu. Lai gan redzu bažas, par kurām runājuši jau daudzi mani kolēģi, ka daudzas valstis, daudzi politiķi nav gatavi pieņemt saliedētus lēmumus," sestdien uzstājoties bankas "Sberbanka" lietišķajās brokastīs Maskavā teica Kudrins.

""Eiropas Savienoto Valstu" izveide būtu pozitīvs lēmums, liecinātu par pilnībā jaunu valstu, lēmumu metožu un vadības saliedēšanās līmeni, kas stiprinātu pārnacionālās institūcijas. Bet, visticamāk, notiks variants, ka kāds pamet [eiro] zonu, jo, protams, notiks lēmumu stiprināšana Eiropas Savienības līmenī, lēmumu saliedēšana ES līmenī," klāstīja bijušais Krievijas finanšu ministrs, kas izpelnījās atzinību arī Rietumvalstīs.

"Tādēļ esmu pesimistiski noskaņots par prognozēm tuvākajos gados," Kudrins pabeidza savu runu par eiro zonas nākotni.

Pašlaik arvien padziļinās bažas, ka Itālija var kļūt par nākamo eirozonas  parādu krīzes upuri, sekojot Grieķijai, Īrijai un Portugālei, kas bija spiestas prasīt starptautiskos aizdevumus savu ekonomiku glābšanai no bankrota, tādējādi apdraudot visas eiro zonas stabilitāti.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs septembra beigās parakstīja dekrētu par vicepremjera un finanšu ministra Alekseja Kudrina atbrīvošanu no amata.

Pirms tam Medvedevs paziņoja, ka vicepremjeram un finanšu ministram   Kudrinam  jādemisionē, jo Kudrins  iepriekš žurnālistiem teica, ka nepaliks valdībā, ja par premjerministru kļūs pašreizējais prezidents Medvedevs, ar kuru viņam ir domstarpības budžeta jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits