Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Laikraksts: Identificēti par uzbrukumu Skripaļam aizdomās turētie

Lielbritānijas varasiestādes identificējušas galvenos aizdomās turētos par bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Solsberi, vēsta Lielbritānijas laikraksts The Telegraph. Laikraksts ziņo, ka aizdomās turētie šobrīd atrodas Krievijā.

Šobrīd policijas pretterorisma nodaļa cenšas ierosināt krimināllietu pret minētajām personām. Viņu vārdi netiek nosaukti, taču specdienestu pārstāvji ir pārliecināti, ka Skripaļu slepkavības mēģinājuma līdzdalībnieki ir saistīti ar Kremli.

Aizdomās turētos izdevies identificēt, analizējot Lielbritānijā ielidojušo un izlidojušo lidmašīnu pasažieru sarakstus. Turklāt policija izanalizējusi ievērojamu apjomu Solsberi novērošanas kameru ierakstu un automašīnu numurus. Taču britu varasiestādes šaubās, ka viņiem izdosies atrast un aizturēt iespējamos slepkavas, jo jebkādi britu varasiestāžu mēģinājumi iegūt piekļuvi viņus interesējošām personām izraisīs vēl lielāku spridzi starp Maskavu un Londonu.

66 gadus vecais Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija 4. martā Anglijas Solsberi pilsētā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Skripaļs vēl arvien nopietnā stāvoklī ārstējas slimnīcā, bet viņa meita pagājušajā nedēļā tika izrakstīta no slimnīcas.

Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka uzbrukumā Skripaļiem izmantota viela, kas izstrādāta Padomju Savienībā Novičok programmas ietvaros.

Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi. Šī ir pirmā reize kopš Otrā pasaules kara, kad Eiropā pielietots ķīmiskais ierocis, un incidents vēl vairāk saspīlējies Maskavas un Rietumu attiecības, abām pusēm izraidot ievērojamu skaitu pretējās puses diplomātu.

Top komentāri

gg
g
trūdu smaka ved uz 3.Romas galvaspilsētu. Bizantijas mantiniece var lepoties ar pārņemtajām metodēm no 15.gs. izbeigušās impērijas
Neslāvs
N
tas vien, ka kremļa troļļi-sūkātāji ir tik agresīvi šinī jautājumā, norāda uz maskavas pirkstu indēšanā.
TrollisJT
T
Brīnos un nevaru beigt brīnīties, ar kādu kaisli mēs itin viegli tiekam pārņemti no kādas propagandas... kaut esam taču pieredzējuši tik daudz melu ēku sabrukšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits