Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Laikraksts: Par Berlīnes slaktiņā vainojamais internetā pētījis spridzekļu izgatavošanu

24 gadus vecais tunisietis Aniss Amri, kurš tiek meklēts aizdomās par slaktiņa sarīkošanu Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, internetā pētījis, kā izgatavot bumbu, un sazinājies ar teroristu grupējumu Islāma valsts, trešdien ziņoja laikraksts The New York Times.

Amri sazinājies ar Islāma valsti vismaz vienreiz un ASV atradies to personu sarakstā, kam aizliegts ielidot Savienotajās Valstīs, atsaucoties uz kādu ASV amatpersonu, vēstīja laikraksts.

Vācijas policija uzskata, ka Amri, kuram Vācijā draudēja deportācija, vadīja kravas mašīnu, kas pirmdien ietriecās Ziemassvētku tirdziņā, laupot dzīvību 12 cilvēkiem un 48 ievainojot.

Pēc uzbrukuma kravas mašīnā tika atrasts noslepkavots mašīnas šoferis, Polijas pilsonis, un Amri dokumenti.

Amri no notikuma vietas, acīmredzot, izdevās aizbēgt.

Berlīnes izmeklētāji noskaidrojuši, ka no marta līdz septembrim Amri ticis novērots aizdomās par plāniem nozagt naudu automātiska ieroča iegādei, lai, "iespējams, vēlāk sarīkotu uzbrukumu ar līdzzinātājiem". Tomēr novērošanā netika iegūti nepieciešamie pierādījumi apsūdzību izvirzīšanai.

Vācijas policija Amri meklēšanas operācijā ceturtdien organizējusi apmēram stundu ilgu kratīšanu patvēruma meklētāju mītnē valsts rietumos. Stundas laikā Emmerihā, Ziemeļreinā-Vestfālenē. Pašlaik gan šīs operācijas rezultāti vēl nav komentēti.

Izskanot informācijai, ka Amri jau ilgāku laiku bijis drošības iestāžu redzeslokā un nav ticis laicīgi izraidīts no valsts pēc uzturēšanās atļaujas atteikšanas, raisījis iedzīvotāju dusmas un neizpratni, vēsta Deutsche Welle. Tāpat aktuāls ir jautājums, kā vīrietim izdevies nozust pēc tam, kad viņa vadītais kravas auto bijis izbraucis caur cilvēku pūlim Ziemassvētku tirdziņā Berlīnē.

"Viņš bijis iestāžu krustugunīs, bet tomēr viņam izdevās nozust," lasāms vācu žurnāla Der Spiegel tīmekļa vietnē.

Kritiku vācu medijos izpelnījušies policija un izmeklētāji, kuri turklāt patērējuši daudz laika. Daudz laika veltīgi tērēts pēc terora akta aizturētājam pakistānietim, kuru pēc dienas pierādījumu trūkuma dēļ tomēr atbrīvoja.

Izmeklētāji ir izsludinājuši tunisieti Amri starptautiskajā meklēšanā visas Eiropas mērogā, solot 100 000 eiro par informāciju, kas palīdzētu notvert bīstamo bēgli.

Pievienota 7. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits