Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Leienas prioritātes EK prezidenta amatā būs likuma vara un klimata politika

Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amata kandidāte Urzula fon der Leiena trešdien paziņoja, ka savā darba programmā nākamajiem pieciem gadiem galveno uzmanību pievērsīs likuma varas ievērošanai un progresīvai klimata politikai.

 

Runājot par Vācijas nacistisko pagātni, Leiena atzina, ka ir ļoti jūtīga pret Rietumu likuma varas pamatprincipiem, un uzsvēra, ka visā blokā būtu jāievēro caurskatāmība.

"Mums ir jāizveido mehānisms, lai garantētu caurskatāmu uzraudzību, vai visās dalībvalstīs tiek ievērota likuma vara," klāstīja EK prezidenta amata kandidāte.

"Neviens no mums nav perfekts, un mums tas ir jāapzinās un jābūt caurskatāmiem," viņa piebilda.

Leiena uzstāja, ka dalībvalstīm ir jārīkojas aktīvāk pēc tam, kad ES jūnijā nespēja panākt vienprātību par klimata mērķiem līdz 2050. gadam.

"Es vēlētos, lai mēs kā Eiropas Savienība būtu pirmais kontinents, kurā sasniegta klimata neitralitāte, un, lai to paveiktu, mums jābūt ambiciozākiem klimata mērķiem 2030. gadam," viņa sacīja.

Vācijas aizsardzības ministri iztaujā Eiropas Parlamenta (EP) deputāti no sociālistu, zaļo un liberāļu frakcijām, bet nākamnedēļ gaidāms EP balsojums par viņas apstiprināšanu augstajā amatā.

Leiena bija negaidīta, pēdējā brīža kompromisa kandidāte, par kuru Eiropas Savienības līderi vienojās pagājušajā nedēļā pēc ilgām un sarežģītām sarunām par iespējamo Žana Kloda Junkera pēcteci.

Lai gan gaidāms, ka viņu atbalstīs lielākās EP frakcijas, asi tiek kritizēts veids, kādā viņa tika amatam izvirzīta.

"Es zinu, ka mūsu kopīgais sākums nav bijis gluds," Leiena sacīja EP deputātiem liberāļu frakcija Eiropas atjaunotne deputātiem.

 

Top komentāri

Konstantīns Klucis
K
Prioritāte - čiks.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Klimata komisāri, klimata komjaunieši, klimata trieciennieki, klimata čekisti, klimata "troikas"!
ļuļa
ļ
dibinātājā atradusies. sāksim ar to, ka viņa nemaz nekandidēja EP vēlēšanās, un pēc likuma varas šis postenis pienācās vēberam vai sliktākajā gadījumā timmermanam! smieklīgi lasīt, ka cilvēks, kas pretlikumīgi ieņems amatu runā par likumības ieviešanu. nu nerunājot nemaz par to, ka kundzīte ir nolaidusi uz grunti bundesvēru par ko viņai velta ne mazumu pārmetumu vācijā. bet nu nekas, viss ir labi - nolaida bundesvēru, nolaidīs arī eiropas savienību, būs vienreiz miers no šitā briseles taisno gurķu murga.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits