Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lielbritānijā aiztur bijušo News of the World galveno redaktori

Lielbritānijas policija svētdien aizturējusi mediju magnātam Rūpertam Mērdokam savulaik piederējušā britu tabloīda News of the World bijušo galveno redaktori Rebeku Brūksu, kura izdevumu vadīja laikā, kad tas veica populāru un ierindas britu mobilo telefonu balss pasta ierakstu nelikumīgu noklausīšanos, kā arī maksāja kukuļus policistiem, lai tie piegādātu informāciju par karaliskās ģimenes locekļiem.

Avoti Skotlendjardā raidorganizāciju BBC informējuši, ka 43 gadus vecā R. Brūksa arestēta policijas iecirknī Londonā saistībā ar aizdomām par «līdzdalību komunikāciju pārtveršanas organizēšanā» un aizdomām «par korupciju». Noklausīšanas lietā jau agrāk arestēts vēl viens bijušais News of the World galvenais redaktors Endijs Koulsons.

Pagājušajā piektdienā, pakļaujoties lielajam britu sabiedrības spiedienam, R. Brūksa atkāpās no R. Mērdokam piederošā Lielbritānijas uzņēmuma News International izpilddirektora amata. «Būdama uzņēmuma vadītāja, es izjūtu dziļu atbildību to cilvēku dēļ, kurus mēs esam sāpinājuši, un vēlos apliecināt nožēlu par to, kas, kā mēs tagad uzzinām, ir noticis,» bija teikts viņas piektdien izplatītajā paziņojumā. «Es uzskatīju, ka pareizi un atbildīgi būtu bijis vadīt mūs cauri krīzes svelmei. Tomēr vēlēšanās palikt uz komandtiltiņa mani nostādīja debašu epicentrā.»

Savukārt pats mediju magnāts R. Mērdoks nedēļas nogalē gan sev piederošajās, gan citās lielākajās avīzes publicēja atvainošanos tiem cilvēkiem, kuri kļuva par upuriem News of the World žurnālistu un redaktoru kārei pēc citu cilvēku privātās informācijas.

«Mēs atvainojamies!» bija teikts laikrakstos ievietotajā paziņojumā. «Es apzinos, ka ar atvainošanos vien nepietiks. Mūsu bizness bija balstīts uz ideju, ka brīvai un atvērtai presei būtu jābūt pozitīvam spēkam sabiedrībai. Mums tas ir jāizpilda. Tuvākajās dienās, kad mēs spersim konkrētus soļus šo jautājumu risināšanai un centīsimies kompensēt radītos zaudējumus, mēs jūs informēsim.»

Piektdien R. Mērdoks tikās ar 2002. gadā nogalinātās 13 gadu vecās Millijas Doleres ģimeni, lai atvainotos par to, ka News of the World žurnālisti okšķerēja viņas mobilajā telefonā. Tikšanās aculiecinieki stāsta, ka no satraukuma drebošais R. Mērdoks vairākkārt esot lūdzis piedošanu M. Doleres vecākiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits