Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Lielbritānija apsver iespēju uzsākt reklāmas kampaņu imigrantu atbaidīšanai

Lielbritānija apsver iespēju uzsākt reklāmas kampaņu potenciālo imigrantu atbaidīšanai, norādot, ka Apvienotajā Karalistē ir auksts un drēgns, labi apmaksātu darbavietu patiesībā ir maz un tās ir grūti atrodamas, vēsta laikraksts The Guardian.

Lielbritānija nākamgad atcels ierobežojumus viesstrādniekiem no Rumānijas un Bulgārijas, kas varētu novest pie imigrantu skaita pieplūduma. Tomēr briti apņēmušies cīnīties pret to, liekot lietā dažādus pasākumus, tostarp, iespējams, uzsākot negatīvu reklāmas kampaņu Bulgārijā un Rumānijā. Reklāmām būtu jālabo iespaids, ka Lielbritānijā ielas bruģētas no zelta, atsaucoties uz kādu avotu valdībā, ziņoja The Guardian.

Kādas tieši šīs reklāmas varētu izskatīties, nav zināms. Tāpat nav skaidrs, vai tās centīsies atainot Lielbritāniju pēc iespējas šausmīgāku vai arī mēģinās pievērst rumāņus un bulgārus pašu māju labumiem un priekšrocībām. "Tiesa, varianti tiek izskatīti, bet mēs nekomentēsim specifiski minētās lietas (..), jo process turpinās," The Guardian norādīja anonīmais avots.

Anonīmais avots arī atzīmēja, ka valdības skatījumā gaidāmā imigrācijas noteikumu maiņa var arī nenozīmēt tūlītēju imigrantu pieplūdumu, jo, piemēram, rumāņiem ir daudz ciešāka saikne ar Vāciju un Itāliju nekā Lielbritāniju. Tomēr, gatavojoties šādam variantam, tiek apsvērta iespēja arī apgrūtināt imigrantu piekļuvi sociālajiem pakalpojumiem un deportēt imigrantus, ja viņi nespēj atrast darbu trīs mēnešu laikā pēc ierašanās valstī.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija nav nākusi klajā ar aplēsēm par iespējamo imigrantu pieplūdumu no Bulgārijas un Rumānijas, bet organizācija MigrationWatch prognozē, ka nākamo piecu gadu laikā no abām valstīm Lielbritānijā ieradīsies 250 000 cilvēku. Tomēr eksperti šīs prognozes apšauba, jo tās balstītas uz datiem par poļu un čehu skaitu, kas pārcēlās uz Lielbritāniju 2004.gadā. Toreiz savas robežas atvēra tikai trīs valstis, bet šoreiz ierobežojumus viesstrādniekiem atcels visas pārējās 25 Eiropas Savienības (ES) valstis, norāda eksperti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits