Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lielbritānija piemēros stingrākus noteikumus terorismā notiesātajiem

Pēc svētdien Londonā notikušā terorakta Lielbritānijas valdība attiecinās stingrākus noteikumus pret personām, kas notiesātas par terorismu, pirmdien paziņojis premjerministrs Boriss Džonsons.

Londonā policija svētdien nošāva vīrieti, kurš uzbrukumā ar nazi ievainoja divus cilvēkus. Uzbrucējs - 20 gadus vecais Sudešs Ammans - nesen bija atbrīvots no cietuma pēc tam, kad izcietis pusi no trīs gadu cietumsoda, kas viņam tika piespriests par materiālu ar teroristisku saturu izplatīšanu.

Pēc atbrīvošanas no cietuma policija viņu novēroja.

"Mēs paziņosim par tālākiem plāniem fundamentālām izmaiņām sistēmā, lai tiktu galā ar tiem, kas notiesāti par terorismu," sacīja Džonsons.

Britu politiķi ir vairākkārt aicinājuši piemērot stingrākus noteikumus terorismā aizdomās turamajiem, sevišķi, pēc uzbrukuma, kurā bijušais notiesātais pērnā gada novembrī nodūra divus cilvēkus uz Londonas tilta, pirms viņu pašu nošāva britu policija. Vēl trīs cilvēki šajā teroraktā tika ievainoti.

Džonsons sacīja, ka pēc šī uzbrukuma valdība rīkojusies ātri, lai ar jauniem pasākumiem stiprinātu cīņu pret terorismu, tostarp paredzot garākus cietumsodus un lielāku finansējumu policijai.

Svētdien Londonā uzbrukumu sarīkojušais vīrietis islāma ekstrēmismam pievērsās 17 gadu vecumā, kad dzīvoja kopā ar savu māti un jaunākajiem brāļiem un māsām. Policijas redzeslokā viņš nonāca 2018.gada aprīlī un mēnesi vēlāk tika aizturēts.

Kad policisti pārbaudīja viņa datoru un telefonu, tajos tika atrasti materiāli par spridzekļu izgatavošanu un teroraktu īstenošanu, atklāja prokuratūra.

2017.gada decembrī Ammans publicēja attēlu ar teroristu grupējuma Islāma valsts līderi Abu Bakru al Bagdadi, kurš pērnā gada oktobrī tika nogalināts ASV specvienības uzbrukumā Sīrijā. Ziņā savam brālim Ammans pauda viedokli, ka "Islāms valsts ir šeit uz palikšanu".

Ammans arī raksturoja jezīdu sievietes kā verdzenes un apgalvoja, ka Korāns pieļauj viņu izvarošanu. Kādā citā ziņā viņš iedrošināja savu draudzeni nogriezt galvas saviem vecākiem.

Policija sacīja, ka viņš arī rādījis savai ģimenei teroristu organizācijas Al Qaeda interneta žurnālu.

Top komentāri

Dostojevskis
D
Laikā, kad ES ir praktiski aizrijusies ar savu liberālismu, britiem sāk darboties pašsaglabāšanās instinkts. Cerams, ka beidzot sāks reāli sargāt robežas.
Brunis
B
Visi teroristi ir janosauj vai jaiemidzina ar eitanazijas metodi, kadas vel var but diskusijas? Terorists pec butibas ir jaiznicina pasa saknes....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits