Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Lielbritānijas armija pārvietojusi Kipru sasniegušos imigrantus

 Lielbritānijas armija 114 imigrantus, kuri pagājušajā nedēļā sasniedza britu gaisa bāzi Kiprā, pārvietojusi uz citu militāro objektu, pavēstīja amatpersonas un brīdināja, ka sala nekļūs par jaunu imigrantu ieceļošanas kanālu.

Grupa sīriešu, libāniešu un palestīniešu, kurā bija 28 bērni, 19 sievietes un 67 vīrieši, nonāca krastā Karalisko gaisa spēku bāzē Akrotiri, no kurienes Lielbritānijas lidmašīnas veic uzlidojumus teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" pozīcijām Irākā.

"Mēs varam apliecināt, ka imigranti ir pārvietoti uz pagaidu tranzīta objektu, lai sagādātu piemērotāku mitekli," pavēstīja Lielbritānijas spēku pārstāvis Kiprā.

Viņi pārvietoti no noliktavas Akrotiri uz citu objektu Larnakas piekrastē, Dekelijas garnizonpilsētā.

Sestdien armija paziņoja, ka daži no imigrantiem lūguši patvērumu, bet atteicās izpaust, vai patvērums tika pieprasīts Lielbritānijā vai Kiprā, un viņu liktenis palicis neskaidrs.

"Lielbritānijas valdība ir skaidri darījusi zināmu, ka tā neļaus atvērties jaunam imigrantu ceļam," teica armijas pārstāvis.

Jau nedēļas nogalē tika paziņots, ka gaisa bāze Akrotiri "nav ceļš, pa kuru cilvēki varēs iekļūt Lielbritānijā".

Amatpersonas nevarēja apliecināt, vai patvēruma meklētāji tiks nodoti Kipras varasiestādēm, lai tās izskatītu viņu patvēruma pieteikumus, un Nikosija nav izrādījusi nekādu vēlēšanos viņus uzņemt.

Kipras imigrācijas dienesta darbinieki piedalījušies sarunās Akrotiri, lai izlemtu par tālākajiem soļiem.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija trešdien pavēstīja, ka imigrantus jānodod Kipras varasiestādēm saskaņā ar 2003.gada vienošanos par to, ka Kiprai "jāuzņemas atbildība šādās situācijās".

Pirms vienošanās tika parakstīta, imigranti, kas sasniedza bāzi, nonāca juridiskā strupceļā.

Piemēram, 1998.gadā Akrotiri zvejas laivā sasniedza 75 imigranti. Pēc septiņpadsmit gadiem daži no viņiem joprojām dzīvo Dekelijas garnizonpilsētā, jo viņu patvēruma pieprasījumus Lielbritānija atkārtoti noraidījusi.

Akrotiri ir viena no Lielbritānijas armijas bāzēm, kurās Apvienotā Karaliste saglabāja kontroli, kad Kipra 1960.gadā no tās ieguva neatkarību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits