Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Lietuvā ieradīsies ASV desantnieku rota

Lietuvā sestdien ieradīsies ASV sauszemes spēku rota, kas kopā ar Lietuvas bruņoto spēku karavīriem trenēsies pildīt kopīgus aizsardzības uzdevumus, piektdien raksta Verslo žinios, atsaucoties uz Lietuvas Aizsardzības ministriju.

ASV Gaisa kara spēku lidmašīnas ar aptuveni pusotru simtu ASV 173.kājnieku brigādes desantnieku nolaidīsies Lietuvas Gaisa kara spēku bāzē Šauļos.

"Pirms tam mēs dažādu konsultāciju un tikšanos laikā tikām izteikuši vēlmi pēc lielākas NATO spēku aktivitātes. (..) Gaisa un jūras spēku komponenti reģionā pastiprināti, tādēļ aktīvāka sauszemes spēku iesaistīšana ir likumsakarīga alianses reakcija uz pārmaiņām reģiona drošības situācijā," norādījis Lietuvas Bruņoto spēku pavēlnieks Arvīds Pocjus.

Desantnieki no savas pastāvīgās dislokācijas vietas Itālijā ieradīsies ar visu mācībām nepieciešamo bruņojumu un tehniku. Lietuvā viņi apmetīsies Jonavas rajona Ruklas bāzē un, sākot no nākamā mēneša, iesaistīsies visā Lietuvā paredzētajās sauszemes spēku mācībās.

Maijā amerikāņu karavīri piedalīsies mācībās Melnā bulta, bet jūnijā iesaistīsies kopīgajās ASV un Baltijas valstu mācībās Zobena cirtiens.

Plānots, ka ASV karavīri Lietuvā atradīsies līdz šā gada beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits