Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Lietuvas sociāldemokrāti varētu veidot valdību bez Uspaskiha

Lietuvas sociāldemokrāti neizslēdz iespēju, ka valdība varētu tikt veidota ar Darba partiju, tomēr bez tās biedriem, kas patlaban tiek tiesāti, - tās priekšsēdētāju Viktoru Uspaskihu un Vītautu Gapsi, pēc sociāldemokrātu valdes sēdes apliecināja partijas priekšsēdētājs Aļģirds Butkevičs.

Viņš uzsvēra, ka tas attiecas ne tikai uz Uspaskihu un Gapsi, bet arī visiem citiem šīs partijas biedriem, kuriem ar likumu palikuši nenokārtoti jautājumi. "Šodien mēs izveidojām trīs atsevišķas darba grupas - lai sagatavotu valdības programmu, vēl vienu darba grupu, lai analizētu budžeta likumprojektu, un vēl vienu darba grupu sarunām triju partiju starpā," apliecināja sociāldemokrātu līderis. Butkevičs arī norādīja, ka līdz šim nav saņēmis sadarbības piedāvājumus no konservatīvajiem vai liberāļiem.

Tostarp pats Uspaskihs, kurš vēl pirmdien no rīta tika teicis, ka labāk gribētu strādāt valdībā, nevis būt par parlamenta spīkeru, dienas otrajā pusē jau apliecināja, ka domas mainījis un spīkera amatā tagad "redz tieši sevi". Uspaskihs paskaidroja, ka domas mainījis pēc pirmdien pieredzētās "netaktiskās izturēšanās pret konstitūciju un tautas gribu", ar to acīmredzot domājot prezidentes izteikumus, ka Darba partijai nav tiesību piedalīties valdībā.

Kā ziņots, populistiskā Krievijā dzimušā biznesmeņa Uspaskiha Darba partija kopā ar sociāldemokrātiem un savulaik impīčmenta ceļā no prezidenta amata atstādinātā Rolanda Paksa partiju Kārtība un taisnīgums, kurām kopā parlamentā izdevies iegūt 79 vietas, svētdienas naktī pēc Seima vēlēšanu otrās kārtas apliecināja jau iepriekš pausto nodomu veidot koalīciju. Vēlēšanu rezultāti liecina, ka sociāldemokrāti parlamentā ieguvuši 38 vietas, Darba partija ieguvusi 30 vietas, bet partija Kārtība un taisnīgums - 11 vietas.

Tomēr prezidente Daļa Grībauskaite pirmdien paziņojusi, ka neatbalstīs Darba partijas iesaistīšanu jaunās valdības veidošanā, jo pret šo partiju un tās līderi turpinās tiesas prāva partijas "melnās grāmatvedības" lietā un tā tiek turēta aizdomās par rupjiem vēlēšanu kārtības pārkāpumiem.

Tiekoties ar sociāldemokrātu līderi Aļģirdu Butkeviču, kas tiek uzskatīts par ticamāko premjera amata kandidātu, prezidente norādījusi, ka Ministru kabineta veidošanu, visticamāk, uzticēs viņa partijai, bet Darba partijas iekļaušanu koalīcijā neatbalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits