Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lietuvietim uzticēts svarīgs Eiropas Savienības amats

Eiropas Savienība iecēlusi bijušo Lietuvas ārlietu ministru Vīgaudu Ušacku par savu īpašo pārstāvi Afganistānā. V.Ušacka galvenais uzdevums būs koordinēt ES palīdzību Afganistānai, sadarboties ar Afganistānas valdību, NATO, ANO un citām organizācijām, kas aktīvi darbojas Afganistānā.


V.Ušacks būs pakļauts jaunajai ES ārlietu vadītājai Ketrīnai Eštonei. Viņa kandidatūru pirmdien Briselē apstiprināja ES valstu ārlietu ministri. Uz šo amatu pretendēja vairāki kandidāti, bet par piemērotāko tika atzīts tieši V.Ušacks. «Viņš ir teicama izvēle,» žurnālistiem pavēstīja K.Eštone.


45 gadus vecā V.Ušacka starptautisko karjeru nav iedragājis nesenais skandāls, kas beidzās ar viņa aiziešanu no ārlietu ministra amata. V.Ušacks bija iesaistījies konfliktā ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, kas viņu apsūdzēja privātās ārpolitikas veidošanā. D.Grībauskaites un V.Ušacka konfliktu pastiprināja nopietnas nesaskaņas par vairākiem jautājumiem, piemēram, Lietuvas attiecībām ar kaimiņvalsts Baltkrievijas vadoni Aleksandru Lukašenko. Ēnu uz V.Ušacku meta arī skandāls, ko izraisīja ziņas par CIP slepeno cietumu darbību Lietuvā. V.Ušacks pat pēc Seima izmeklēšanas komisijas atklājumiem noliedza, ka Lietuvā bijis slepens cietums, kurā turēti islāma kaujinieki. V.Ušacks tika uzskatīts par proamerikānisku politiķi; viņš bijis Lietuvas vēstnieks ASV un Lielbritānijā.


Pēc tagadējā Lietuvas ārlietu ministra Audroņa Ažubaļa domām, svarīgā amata piešķiršana V.Ušackam liecina par pozitīvu vērtējumu Lietuvas aktivitātei Eiropas Savienībā un Afganistānā. «Šo izvēli es vērtēju kā atzinību Lietuvas politiskajai aktivitātei, mūsu iestrādēm ES ārpolitikā, kā arī Lietuvas aktivitātei Afganistānā. Lietuvas ieguldījums, ņemot vērā mūsu lielumu un iespējas, ir unikāls,» aģentūrai BNS teica A.Ažubalis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits