Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Makrons aicina uz "stratēģisku dialogu" ar Krieviju

Francijas prezidents Emanuels Makrons NATO samita kuluāros tiekoties ar savu ASV kolēģi Donaldu Trampu, aicinājis NATO uzsākt "stratēģisku dialogu" ar Krieviju.

"Ir svarīgi, lai būtu stratēģiska dialogs ar Krieviju," izteicies Makrons, taču piebildis, ka NATO tajā jāiesaistās ar "plaši atvērtām acīm".

Viņš arī izteicies, ka alianse kļūst nenopietna, ja diskusiju centrā atrodas vienīgi izmaksas, nevis stratēģiskie jautājumi.

Viņš gan atzinis, ka ASV gadiem ilgi ieguldījušas NATO daudz lielākus līdzekļus nekā pārējie sabiedrotie, taču piebildis, ka "svarīgākās izmaksas ir mūsu karavīru dzīvības" un šajā ziņā Francija sniedzot pienācīgu ieguldījumu.

Iepriekš, runājot ar žurnālistiem, Makrons apsūdzējis Turciju sadarbībā ar Islāma valsts sabiedrotajiem.

"Šodien kopīgais ienaidnieks ir teroristiskie grupējumi. Man skumji atzīt, ka mums visiem ap galdu nav kopīgas terorisma definīcijas," kopīgā preses konferencē ar Trampu norādīja Elizejas pils saimnieks.

"Ja paraugāmies uz Turciju, viņi cīnās pret tiem, kas kopā ar mums plecu pie pleca cīnījušies pret Islāma valsti, bet dažreiz sadarbojas ar Islama valsts piesedzējiem," piebilda Francijas prezidents.

Tajā pašā laikā Makrons noraidīja Trampa prasības uzņemt atpakaļ tos Francijas pilsoņus, kas devušies karot uz ārvalstīm Islāma valsts rindās, norādot, ka šis jautājums šobrīd neesot prioritāte. Tā vietā, pēc viņa domām, visi spēki jāpieliek Islāma valsts apkarošanai, jo grupējums vēl nav sakauts.

Tikmēr Tramps, kas pirms samita asi kritizējis Makrona izteikumus par NATO "smadzeņu nāvi", kopīgās preses konferences laikā centās ieturēt samierniecisku toni,

Baltā nama saimnieks norādīja, ka abām valstīm esot "daudzi labi kopīgi pasākumi", lai gan starp tām pastāv "niecīgas domstarpības" tirdzniecības jautājumos.

 

 

 

Top komentāri

kā tur ir?
k
Ak tā? Tad jau sanāk, ka nevis Lepēna ir Putina draudzene, bet Makrons?
reptilis
r
Nu,re Tramps Putina ieliktenis...Makarons arī izrādās...i Merkele gāzes vadus stiepj ...apkārt vieni nodevēji:))...interesanti,ko par to visu saka mūsu politiķi?...kā lai tālāk dzīvo?
VVZ
V
Kādu MISTRAL karakuģi Krievijai jāpārdod????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits