Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Maltā valdošās partijas līdera vēlēšanās uzvar Roberts Abela

Maltā valdošās Darba partijas līdera vēlēšanās sestdien uzvarējis Roberts Abela, kurš nomainīs amatā līdzšinējo premjerministru Džozefu Muskatu.

Muskats decembrī bija spiests paziņot par savu atkāpšanos, jo sabiedrībā pieņēmās spēkā sašutums par viņa iespējamo lomu žurnālistes Dafnes Karuanas-Galicijas slepkavības lietas izmeklēšanā.

Muskats apsveica Abelu ar uzvaru un paziņoja, ka nodos viņam premjera amatu pirmdien.

Uz Darba partijas līdera un premjera krēslu pretendēja divi kandidāti - 56 gadus vecais līdzšinējai vicepremjers un veselības ministrs Kriss Fearne, kurš pēc izglītības ir ķirurgs, un 42 gadus vecais advokāts Abela.

Vēlēšanās bija tiesības piedalīties aptuveni 17 5000 Darba partijas biedru.

Tika uzskatīts, ka lielāka izredzes uzvarēt vēlēšanās ir Fearnem, kuru atbalstīja vairums valdības locekļu, taču pēdējās nedēļas laikā Abelam aptaujās izdevās samazināt sava konkurenta pārsvaru, un vēlēšanās viņš izcīnīja 57,9% balsu.

Tomēr neviens no viņiem savas kampaņas laikā nekritizēja Muskatu un pat nepieminēja Karuanas-Galicijas slepkavību, kas bija faktiskais Muskata krišanas cēlonis.

53 gadus vecā Karuana-Galicija, kas atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas delikātas tēmas, tika nogalināta 2017.gada 16.oktobrī automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas.

Karuana-Galicija bija starp Maltas ievērojamākajām personām, pateicoties daudz lasītam žurnālistes blogam, kurā viņa atmaskoja noziedzību un korupciju, vēršoties gan pret premjeru Muskatu, gan pret opozīcijas pārstāvjiem.

Žurnālistes dēli pēc viņas nāves pieprasīja Muskata atkāpšanos, apsūdzot viņu nesodāmības kultūras radīšanā un Maltas pārvēršanā par "mafijas salu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits