Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maltas premjerministrs atkāpsies no amata

Maltas premjerministrs Džozefs Muskats, kurš pakļauts spiedienam saistībā ar pārmetumiem par žurnālistes Dafnes Karuanas-Galicijas slepkavības lietas izmeklēšanu, svētdien paziņoja, ka demisionēs pēc tam, kad janvārī tiks izraudzīts viņa pēctecis valdības vadītāja amatā.

Uzrunā televīzijā premjers sacīja, ka atstās amatu, "jo tas ir jādara", demisiju tieši ar Karuanas-Galicijas slepkavību nesaistot.

Muskats sacīja, ka no amata atkāpsies pēc tam, kad 12.janvārī būs izraudzīts viņa pēctecis valdības vadītāja amatā.

"Es atkārtoti paužu savu visdziļāko nožēlu, ka cilvēks, ar visām viņas pozitīvajām un negatīvajām īpašībām un ieguldījumu mūsu valsts demokrātijas labā, tika brutāli noslepkavots," sacīja premjers.

"Taisnība ir jāpanāk, un es gādāšu, lai taisnība tiek panākta attiecībā uz visiem. Izmeklēšana nav pabeigta," sacīja Muskats.

53 gadus vecā Karuana-Galicija, kas atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas delikātas tēmas, tika nogalināta 2017.gada 16.oktobrī automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas.

Karuana-Galicija bija starp Maltas ievērojamākajām personām, pateicoties daudz lasītam žurnālistes blogam, kurā viņa atmaskoja noziedzību un korupciju, vēršoties gan pret premjeru Muskatu, gan pret opozīcijas pārstāvjiem.

Žurnālistes dēli pēc viņas nāves pieprasīja  Muskata atkāpšanos, apsūdzot viņu nesodāmības kultūras radīšanā un Maltas pārvēršanā par "mafijas salu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits