Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mediji: Džonsons saskāries ar jaunu pretestību savai Brexit politikai

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons saskāries ar jaunu pretestību valdībā, vairākiem ministriem apsverot atkāpšanos Džonsona Brexit politikas dēļ, trešdien ziņo laikraksts The Times.

Laikraksts ziņo, ka atkāpšanos apsver kultūras ministre Nikija Morgana, valsts sekretārs Ziemeļīrijas jautājumos Džūlians Smits, tieslietu ministrs Roberts Baklands, veselības ministrs Mets Henkoks un valdības augstākais tieslietu padomnieks Džefrijs Kokss.

Kāds valdības ministrs, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, laikrakstam atklāja, ka gadījumā, ja Lielbritānijai būs jāizstājas no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās, atkāpsies liels skaits Konservatīvās partijas deputātu.

The Times vēsta, ka ministri valdības sēdē brīdinājuši Džonsonu par lielo risku, ka Ziemeļīrijā var tikt atjaunota tiešā pārvalde, un pauda bažas par Džonsona padomnieku Dominiku Kamingsu.

The Times nemin konkrētu to deputātu skaitu, kas iebilst pret bezvienošanās Brexit scenāriju, bet laikraksts Financial Times ziņo, ka vismaz 50 parlamenta locekļi gatavi iestāties pret to.

ES ir pārmetusi Lielbritānijai nepietiekami nopietnu attieksmi sarunās par Brexit vienošanos, bet avots Džonsona birojā izteicies, ka vienošanās kļuvusi neiespējama, jo Vācijas kanclere Angela Merkele izvirzījusi nepieņemamas prasības.

Džonsons ir apsolījis, ka Lielbritānija izstāsies no ES ne vēlāk kā 31.oktobrī neatkarīgi no tā, vai būs panākta vienošanās ar bloku par izstāšanās nosacījumiem.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka breksits nenotiks.
Tavs vārds
T
Terēzu Susaninu ir nomainījis Boriss Susanins. Ja Brexita īstenošanu būtu uzticējuši Faradžam, tad nekāda kavējuma nebūtu bijis un jau 2018.gada 24.jūnijā Lielbritānija būtu pametusi Eiropas Savienību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits