Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mediji: Pār Leienas kandidātu tieslietu komisāra amatam korupcijas aizdomu ēna

Beļģijas ārlietu ministrs Didjē Reinderss, kuru nākamā Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena izraudzījusies tieslietu komisāra amatam, tiek turēts aizdomās par korupciju un naudas atmazgāšanu, ziņo beļģu mediji. Prokuratūra pret Reindersu uzsākusi sākotnējo izmeklēšanu, sestdien vēstīja laikraksti L’Echo un De Tijd.

Kāda slepeno dienestu bijušā aģenta liecības bijis iemesls pārbaudīt Reindersa vadītā resora publiskos iepirkumus, tostarp Beļģijas vēstniecības celtniecību Kongo Demokrātiskās Republikas (KDR) galvaspilsētā Kinšasā.

Reinderss sestdien paziņoja, ka viņam nekas neesot zināms par izmeklēšanu, taču piebilda, ka viņa advokāti, cik ātri vien iespējams, centīsies viest šajā lietā skaidrību. Savukārt ministra preses sekretārs izteicies, ka bijušais aģents mēģina vienkārši nodarīt Reindersam personīgu kaitējumu.

Sākotnējā izmeklēšanā jānoskaidro, vai ir pietiekami daudz pierādījumu, lai izvirzītu apsūdzības ministram vai kādam citai no lietā iesaistītajiem.

Sākotnēji tieslietu komisāra amats bija paredzēts Čehijas izvirzītajai Verai Jourovai, taču galu galā tika atzīts, ka politiski būtu pārāk riskanti šo amatu uzticēt Centrāleiropas pārstāvim.

Tomēr Jurova, kam līdz ar vērtību un caurredzamības portfeli atvēlēts arī viens no astoņu viceprezidentu amatiem, joprojām koordinēs arī tieslietu komisāra darbu.

Leienas piedāvātās kandidatūras uz komisāru amatiem vēl jāizvērtē Eiropas Parlamentam (EP), kas par jauno EK sastāvu balsos oktobra beigās.

Ja pret Reindersu tiks uzsākta nopietna izmeklēšana, EP var neapstiprināt viņa kandidatūru.

Lai gan EP nevar bloķēt konkrētu kandidātu, deputātu viedoklis tik ņemts vērā, jo viņi bauda faktiskas veto tiesības galīgajā balsojumā par EK pilno sastāvu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits