Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Melnā nedēļa atrakciju parkam Zviedrijā

Pirmajā negadījumā 40 tonnu smagā atrakcija ar nosaukumu Varavīksne, kuras darbības pricips ir līdzīgs šūpolēm, visu parka apmeklētāju acu priekšā strauji sasvērās un ar lielu troksni nogāzās zemē. Incidentā cieta 36 cilvēki. Trīs no viņiem ar dažādiem lūzumiem tika nogādāti vietējā slimnīcā. Šī atgadījuma iemesls tiek izmeklēts, bet zviedru mediji ziņo, ka pēc Varavīksnes avārijas līdzīgas atrakcijas vairākās Eiropas Savienības valstīs tikušas slēgtas.
Zviedrijas pilsētas Gēteborgas atrakciju parkā Liseberg šonedēļ trīs dienu laikā notikuši divi incidenti, ko izraisījušas atrakciju tehniskās problēmas. Negadījumā, kas notika otrdien, cieta vairāk nekā 30 cilvēku, bet ceturtdien vairākiem parka apmeklētājiem vajadzēja pavadīt divarpus stundas iesprostotiem atrakcijā 48 metru augstumā, vēsta TheLocal.com.

Otrs incidents notika ceturtdienas vakarā, kad panorāmas lifta platforma, uz kuras atradās 15 cilvēku iestrēga uz torņa 48 metru augstumā un palika tur divarpus stundas.

"Mēs nezinām, kādēļ tā iestrēga. Tomēr tur augšā ir gazēts ūdens, smalkmaizītes un tualete," sacīja izklaides parka direktors Peters Andersons laikā, kad mehāniķi mēģināja atrisināt panorāmas lifta tehniskās problēmas.

Liseberg parka inženieris Ingemars Hults intervijā Goteborgs Posten sacīja, ka atrakciju pārbaudes laikā nopietnas problēmas neesot atklātas, visticamāk, ka abas avārijas ir saistītas ar atrakciju lielo noslogotību, jo atrakciju parku gadā apmeklē aptuveni divi miljoni viesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits