Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nīderlandes Augstākā tiesa uzdod valdībai samazināt siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisiju

Nīderlandes Augstākā tiesa apstiprinājusi iepriekšējo lēmumu, saskaņā ar kuru Nīderlandei ir ievērojami jāsamazina siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisija.

Saskaņā ar šo lēmumu Nīderlandes valdībai līdz 2020.gada beigām jāsamazina siltumnīcefekta gāzu izmešu daudzums vismaz par 25%, salīdzinot ar 1990.gada līmeni.

Lietu tiesā ierosināja vides aizstāvju organizācija Urgenda, apgalvojot, ka zinātnieki un starptautiskā sabiedrība piekrīt, ka šāds solis ir nepieciešams.

Nīderlandes Augstākā tiesas lēmums izbeidz tiesāšanos starp valdību un Urgenda, vēsta ziņu aģentūra ANP.

Urgend" pauda gandarījumu par tiesas lēmumu.

Savukārt Nīderlandes ekonomikas un klimata politikas ministrs Ēriks Vībess sacīja, ka valdība uztvers Augstākās tiesas lēmumu nopietni.

Viņš piebilda, ka būs nepieciešami jauni pasākumi, lai samazinātu emisiju soli pa solim, līdz beidzot tiktu sasniegts 25% mērķis.

Tiesa secināja, ka valdība nav spējusi paskaidrot, kādēļ attaisnota emisijas samazināšana mazākos mērogos. Valdība cenšas sasniegt 20% mērķi, salīdzinot ar 1990.gadu.

Tiesa balstīja savus secinājumus uz ANO Klimata konvenciju un juridiskajām prasībām, saskaņā ar kurām valdībai jāaizsargā valsts pilsoņu dzīvības un labklājība saskaņā ar Eiropas Cilvēktiesību konvenciju.

 

Top komentāri

lai jūk
l
Lai samazina. Lai par 250% samazina. Lai samazina par sevi un vēl par Vāciju un Franciju. Arī par Ķīnu un Krieviju. Iztukšotā Nīderlandē vismaz imigranti vairs nebrauks.
vienkārši
v
Lai samazinātu siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisiju, vajag tiesnešu algām paredzēto naudu novirzīt gāzu mazināšanai. Problēma tiks atrisināta pati no sevis pilnīgi un visiem laikiem. Tiesneši nomirs badā un vairs nelaidīs nekādas gāzes.
Pareizaissecinājums
P
Klimata histērijas praktiskais rezultāts - valstu ekonomikas samazināšana, īpaši liekot uzsvaru uz jaunajām ekonomikām, kas aizvien vairāk konkurē ar vecajām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits