Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Norvēģija deportējusi uz Vāciju Bēringa-Breivīka atbalstītāju

Norvēģijas policija deportējusi kādu jaunu vācu sievieti, kura paudusi atbalstu masu slepkavam Andersam Bēringam-Breivīkam, kurš pašreiz Norvēģijā tiek tiesāts par 77 cilvēku slepkavību.

Sieviete, kuras vārds netiek atklāts, tika aizturēta pirmdien - Bēringa-Breivīka tiesas prāvas pirmajā dienā -, kad viņa vēlējās iekļūt Oslo tiesas namā, kur notiek minētās lietas iztiesāšana, ceturtdien intervijā telekanālam TV2 atklāja policists Jāns Kvarme.

Tikmēr medijos jau izskanējušas ziņas, ka aizturētā bijusi Bēringa-Breivīka mīļākā. "Kad viņa devās cauri kontrolei, kļuva skaidrs, ka viņa vēlas tikt iekšā un redzēt Breivīku. Pēc sazināšanās ar varasiestādēm ārvalstīs mēs saņēmām apstiprinājumu, ka šī sieviete bijusi notiesāta par miera traucēšanu vairākos gadījumos savā valstī," norādīja Kvarme. "Mēs tādēļ nolēmām, ka viņa mūsu valstī nav vēlama," viņš piebilda, apstiprinot, ka sieviete bijusi Vācijas pilsone.

Viņa tika aizturēta uz 24 stundām un otrdien tika nogādāta lidostā un deportēta atpakaļ uz Vāciju.

Gaidot rindā pie tiesas nama, sieviete intervijā TV2 sacīja, ka viņa ir apsolījusi Bēringam-Breivīkam apmeklēt viņa tiesas prāvu divas nedēļas. Atbildot uz jautājumu, vai viņa un Bērings-Breivīks sarakstījušie, viņa pamāja ar galvu. Viņa atklāja TV2, ka ieradusies Oslo svētdien no Štutgartes.

Pēc vairāku mēnešu aizlieguma Bēringam-Breivīkam tagad ir atļauts saņemt vēstules, kamēr viņš atrodas cietumā.

Aktīvisti, kuri pievērsušies cīņai pret rasismu un kopš pirmdienas novēro Oslo tiesas nama ieejas, secinājuši, ka Bēringa-Breivīka prāvu apmeklējuši vairāki Norvēģijas galēji labējie ekstrēmisti, kuri tiesas zālē ieņēmuši vietas, kas paredzētas parastajai publikai.

Jau ziņots, ka 2011.gada 22.jūlijā Bērings-Breivīks sarīkoja sprādzienu Norvēģijas valdības ēku kvartālā Oslo centrā. Tajā dzīvību zaudēja astoņi cilvēki, bet vēl vairāk nekā 200 tika ievainoti. Pēc tam viņš devās uz Ūteijas salu, kur uzbruka valdošās Darba partijas jauniešu organizācijas vasaras nometnes dalībniekiem.

Ģērbies policista uniformā, Bērings-Breivīks vairāk nekā stundas laikā nošāva 69 cilvēkus, galvenokārt pārbiedētus pusaudžus, kas centās paglābties aukstajā ezera ūdenī. Vēl 67 cilvēki tika ievainoti.

Pirmdien - tiesas prāvas pirmajā dienā - Bērings-Breivīks paziņoja, ka atzīst pastrādāto rīcību, bet neesot vainīgs un darījis to pašaizsardzības nolūkos. Viņš paziņoja, ka viņa rīcība bijusi "nežēlīga, bet nepieciešama".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits