Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Norvēģijas slaktiņa sarīkotājs plānojis nogalināt "nācijas māti"

Aizturētais Norvēģijas slaktiņa sarīkotājs Anderss Bērings-Breivīks gatavojās nogalināt bijušo valsts premjerministri Grū Hārlemu Bruntlani, kuru valstī dēvē par "nācijas māti", vēsta izdevums "Aftenposten".

Kā pratināšanā atzinās pats Bērings-Breivīks, viņš gatavojies ierasties Ūteijas salā piektdienas rītā, kad Bruntlane teica runu Norvēģijas Darba partijas jauniešu nometnē, taču kaut kādu iemeslu dēļ nav paspējis to izdarīt un nokļuvis Ūteijā tikai tad, kad bijusī premjerministre bija atstājusi salu.

Pēc laikraksta "Aftenposten" rīcībā esošās informācijas, Bruntlane teica runu nometnē piektdien, 22.jūlijā, laikā no plkst.11.10 līdz 12.40 un pēc tam pavadīja salā vēl vairākas stundas. Kā apgalvo policija, šaušana Ūteijas salā sākās plkst.17.26.

Grū Hārlema Bruntlane ir pirmā un vienīgā sieviete Norvēģijas vēsturē, kas ieņēmusi premjerministra amatu. Viņa tika ievēlēta par valdības vadītāju trīs reizes - 1981., 1986. un 1990.gadā.

Bērings-Breivīks pēc aizturēšanas atzina savu vainu un raksturoja savu rīcību kā "šausminošu, taču nepieciešamu". Viņš policijai arī atzinās, ka plānojis Oslo centrā divus spēcīgus sprādzienus, bet Ūteijā izmantojis lodes no mīkstā svina, lai palielinātu nāvējošo efektu. Kā izteicās ārsti, kas operēja terora aktā cietušos, brūces atgādinājušas bojājumus, kādus nodara sprāgstošās lodes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits