Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ņujorkas Gambino klana vadoni apcietina Austrumeiropas striptīzdejotāju dēļ

Ņujorkā atklāts organizētās noziedzības grupējums, kura dalībnieki, kā uzskata policija, nelikumīgi ieveduši ASV sievietes no Krievijas un Austrumeiropas valstīm darbam Ņujorkas striptīza klubos. Kā vēsta laikraksts The New York Post, Manhetenas prokurors Prīts Bharara (Preet Bharara) paziņoja par 20 cilvēku, tajā skaitā Alfonse Tručio (Alphonse Trucchio), kurš tiek uzskatīts ar Gambio mafiozā klana līderi, arestiem.

Prokurora paziņojumā norādīts, ka visi apcietinātie ir Gambino un Bonano mafiozo klanu biedri. Viņi tiek turēti aizdomās par krāpšanos ar vīzām, fiktīvu laulību organizēšanu un ārzemnieku nelikumīgu ievešanu ASV teritorijā. Pēc izmeklēšanas rīcībā esošās informācijas, jaunām sievietēm no Krievijas un citām valstīm tika noformēti dokumentti, saskaņā ar kuriem viņām bija jāstrādā par viesmīlēm, kamēr īstenībā viņas tika nosūtītas uz striptīza klubiem par dejotājām

34 gadus vecajam Alfonse Tručio draud apsūdzības astoņos punktos, ieskaitot izspiešanu, krāpšanu un nelegālās migrācijas atbalstīšanu.

Jāatgādina, ka atgādina, ka Gambino klans ir viena no piecām tā dēvētajām ģimenēm, kas tradicionāli kontrolējusi Ņujorkas noziedzīgo pasauli. Savu nosaukumu tā ieguvusi, pateicoties Karlo Gambino, kurš bija šā grupējuma līderis 1963. gadā, kad ASV varasiestādes sāka pievērst lielāku uzmanību organizētās noziedzības struktūrām. Vēlāk šo klanu vadījuši Paulo Kastelano un Džons Goti, kurš 1985. gadā organizēja iepriekšējā vadītāja slepkavību un pārņēma varu grupējumā.

1992. gadā, pateicoties kāda pārbēdzēja liecībām, Dž. Goti izdevās apcietināt, viņam tika piespriests mūža ieslodzījums, un 2002. gadā viņš cietumā mira. Savukārt 2010. gada aprīlī tika apcietināti 14 klana mafiozi, starp kuriem bija arī arī 69 gadus vecais Daniels Marino, kurš tika uzskatīts par toreizējo Gambino klana vadītāju. Viņiem tika izvirzītas apsūdzības slepkavībās, reketā, nepilngadīgo iesaistīšanā prostitūcijā un mēģinājumos izdarīt spiedienu uz zvērinātajiem.

Ņujorkas varas iestādes vairākkārt mēģinājušas notiesāt arī Dž. Goti dēlu Džonu Goti II, kurš pēc izmeklētāju domām varētu būt klana faktiskais vadītājs taču viņa vainu nekad nav izdevies pierādīt. Pats Dž. Goti II apgalvo, ka jau sen sarāvis visas saiknes ar organizēto noziedzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits