Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Romas pāvests svētku vēstījumā lūdz mieru un cerību

Romas pāvests Benedikts XVI savā vēstījumā ceturtdien novēlēja, lai Ziemassvētki atnes cerību tiem, kas cieš no kara, terorisma, netaisnības un nabadzības, kā arī lūdza mieru Svētajā zemē, vēsta Reuters.Savā vēstījumā Urbi et Orbi (Pilsētai un pasaulei) viņš pievērsās arī dažām pasaules turīgākajām valstīm, kuras smagi skārusi pasaules finanšu krīze. Desmitiem tūkstošu cilvēku, kas klātienē klausījās pāvesta runu, viņš teica: ja cilvēki ievērotu tikai savas intereses, mūsu pasaule noteikti sabruktu.

Paredzams, ka Benedikts vizītē uz Svēto zemi, apmeklējot Izraēlas un palestīniešu teritorijas, dosies nākamgad. Pāvests pauda cerību, ka šis reģions, kur atkal atsākusies vardarbība, varētu atgriezties uz miera ceļa.

Lai dievišķā Betlēmes gaisma staro pāri Svētajai zemei, lai tā izvēršas Libānā, Irākā un visos Tuvajos Austrumos, teica Benedikts. Viņš savā vēstījumā piesauca arī problēmas Zimbabvē, kas cīnās ne vien ar hiperinflāciju, bet arī holēru. Zimbabves ļaudis ir pārāk ilgi bijuši iesprostoti politiskajā un sociālajā krīzē, kas diemžēl padziļinās, norādīja pāvests. Viņš pieminējis arī citas konflikta zonas pasaulē.

Vēstījums tika translēts tiešraidē vairāk nekā 60 valstīs, un pēc tā pāvests nolasīja Ziemassvētku apsveikumu 64 valodās.

Iepriekš savā pusnakts dievkalpojumā viņš aicināja darīt visu, lai izbeigtu bērnu ciešanas, kā arī mudināja veicināt mieru Tuvajos Austrumos, vēsta Reuters.

Benedikts, kas aizvada ceturtos Ziemassvētkus šajā amatā, savā runā iestājās pret bērnu ciešanām, sākot no vecākiem, kas pamet savus bērnus, beidzot ar bruņotām grupām, kas vervē bērnus.

“Padomāsim par ielu bērniem, kas nav svētīti ar ģimenes mājām, padomāsim par bērniem, kas kļūst par pornogrāfijas industrijas upuriem, un visiem citiem, kas cieš un kas tādējādi tiek ievainoti līdz dvēseles dziļumiem,” teicis pāvests.

Benedikts norādījis, ka katoļiem jādara “viss iespējamais, lai izbeigtu šo bērnu ciešanas”.

Kā atgādina Reuters, pāvests pēdējā gada laikā ir vairākkārt publiski izteicies par seksuālo izmantošanu no katoļu priesteru puses, atvainojoties viņu upuriem, taču Ziemassvētku runā šis jautājums nav pacelts.

“Tikai tad, ja cilvēki mainīsies, mainīsies arī pasaule, bet, lai mainītos, cilvēkiem vajadzīga gaisma, kas nāk no Dieva,” teica Benedikts.

Tāpat pāvests aicināja izbeigt “naidu un vardarbību” Tuvajos Austrumos. Iecerēts, ka nākamgad viņš apmeklēs šo reģionu.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits